DünyaGazze'de son durum, Orta Doğu'da son dakika... İsrail operasyon hazırlığındayken Beyaz Saray'dan flaş 'desteklemiyoruz' açıklaması

Gazze'de son durum, Orta Doğu'da son dakika... İsrail operasyon hazırlığındayken Beyaz Saray'dan flaş 'desteklemiyoruz' açıklaması

08.02.2024 - 12:43 | Son Güncellenme:

ABD ordusu gece yarısı 00.15'te resmi açıklamayla saldırıyı doğruladı, Kasım Süleymani suikastının birebir kopyasında Cehennem Ateşi füzeleri kullanıldı. Al Jazeera, dünyanın kilitlendiği trafikte beklenen sonucun elde edilemediğini bildiriyor. New York Times gazetesi ise İsrail ordusunun Refah'ta geniş çaplı bir savaş hazırlandığını dünyaya duyurdu, Beyaz Saray'dan konuya dair açıklama geldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni yerle bir ettiği işgalde 125'inci gün, Orta Doğu'ya dalga dalga yayılan çatışmalara dair tüm gelişmeleri dakika dakika canlı blog sayfasına taşıyoruz.

ESİR TAKASI VE İNSANİ ARA AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Biden, İsrail ile Hamas arasında esir takası anlaşması yapılması ve Gazze'deki çatışmalara "sürdürülebilir bir ara" verilmesi için çok çalıştıklarını belirtti. Öte yandan Biden, İsrail'in 7 Ekim saldırısına verdiği karşılığın 'çok abartılı' olduğunu söyledi.