DünyaGazze'deki savaşta son dakika... İsrail'in hedefinde siviller, hastaneler ve okullar var...

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail'in hedefinde siviller, hastaneler ve okullar var...

10.11.2023 - 09:15 | Son Güncellenme:

CNN International Biden yönetimine Orta Doğu'dan ulaşan gizli uyarıyı yazdı, saldırılara dört saat ara verileceği duyuruldu ancak bir duraklama işareti yok. Hastaneleri özellikle bombalayan İsrail'in Gazze şehrindeki bir çocuk hastanesini kuşattığı görüldü. Sahadan gelen son haberlere göre, İsrail Gazze'de bir okula saldırdı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi geçiliyor.

 

Gazze'yi işgale girişine İsrail ordusu özellikle hastaneleri hedef alırken, saldırılardaki dört saatlik duraklama katliam politikasında bir değişikliği yansıtmıyor. Gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI: İSRAİL ORDUSU ŞİFE HASTANESİ'NDE BEYAZ FOSFOR KULLANDI

Mai el-Kaila, İsrail güçlerini Gazze'nin en büyük hastanesini beyaz fosforla bombalamakla suçladı:

"Bu uluslararası alanda yasaklanmış bir silahtır. Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Şifa Hastanesi'ni beyaz fosforla bombalamasının hesabını kimin vereceğini merak ediyoruz" dedi ve İsrail güçlerinin Gazze'de 'soykırım' yaptığını ekledi.

Kaçınılmaz ölüm, Gazze hastanelerindeki hastaların kaderi haline geldi ve biz bundan İsrail'i, Birleşmiş Milletleri ve uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz."

İnsan hakları grupları İsrail'i geçtiğimiz ay Gazze ve Lübnan'da beyaz fosfor kullanmakla suçladı. İsrail ise iddiayı yalanladı.

 

 

 

 

 

BİR GÜNDE 6 HASTANE HEDEF ALINDI

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir gün içinde 6 hastaneyi birden hedef aldı. 7 Ekim'den bu yana 35 hastaneden 18'i çalışamaz hale geldi.

MACRON: HİÇBİR GEREKÇESİ YOKTUR

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Gazze ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz." dedi.

Haberin Devamı
ŞİFA HASTANESİ'NE YOĞUN SALDIRI

Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze'nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin çevresinin yoğun bombardıman altında olduğu duyuruldu. Açıklamada ayrıca, binlerce sivilin sığındığı hastanenin yakınlarında baskınlar düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, saldırılarda fosfor bombalarının da kullanıldığı aktarıldı.

timeline

Canlı Anlatım Özeti