DünyaGazze'deki savaşta son dakika... Drone'la saldırdılar! Kasım Süleymani ile fotoğrafı var

Gazze'deki savaşta son dakika... Drone'la saldırdılar! Kasım Süleymani ile fotoğrafı var

09.12.2023 - 13:27 | Son Güncellenme:

İsrail'e karşı ülkelerin listesi yayınlandı, Türkiye'nin yanı sıra 15 Avrupa ülkesi var. Bir aracı hedef alan insansız hava aracı saldırısı, savaşın bir ülkeye daha sıçramasına yol açtı.

ABD'nin tek başına Gazze'deki acil ateşkesi veto etmesi, dünya gündeminin ilk sırasına yerleşti. ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, ABD Kongresi’nin onayına sunmadan acil durum yetkisini kullanarak İsrail'e yaklaşık 14 bin tank mermisinin satışına onay verdi. Bütün gelişmeleri dakika dakika canlı blog sayfasına taşıyoruz.

TEL AVİV'DE PROTESTO

Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirlerin yakınları seslerini duyurabilmek için protestolarını sürdürüyor. Esirler ve Kayıp Kişilerin Aileleri Forumu tarafından organize edilen protesto için esir yakınları, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Kirya Askeri Üssü’nün önünde toplandı. Esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunan göstericiler, ellerinde esirlerin fotoğraflarını taşıdı. Göstericiler ayrıca, “Herkes dönene kadar durmayacağız” yazılı pankart açtı. Protesto sırasında Gazze Şeridi’ndeki insani ara kapsamında serbest bırakılan İsrailli bazı esirler de konuşma yaptı.