DünyaGazze'de ateşkes kararı! BMGK'da bir ilk yaşandı, ABD’nin tasarısı kabul edildi

Gazze'de ateşkes kararı! BMGK'da bir ilk yaşandı, ABD’nin tasarısı kabul edildi

10.06.2024 - 14:14 | Son Güncellenme:

İtalyan uçak gemisi Kızıldeniz'de Amerikan uçak gemisiyle yan yana, NBC televizyonu Washington'ın İsrail'i saf dışı bırakacak hamlesini duyurdu. Hizbullah ise İsrail'e ait Hermes 900'ü Lübnan hava sahası içinde vurmayı başardı. Öte yandan BMGK'da Gazze için bir ilk yaşandı. Hamas'tan BMGK kararı sonrası açıklama geldi.

Gazze Şeridi'nde hafta sonu gerçekleşen korkunç katliam ve İsrail'deki istifa, yeni haftanın gündemini belirliyor. Orta Doğu'daki bütün gelişmeleri canlı blog sayfasına taşıyoruz.

HAMAS'TAN BMGK KARARI SONRASI AÇIKLAMA

Hamas, Gazze’de kalıcı barış teklifine ilişkin karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi’nde kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Hamas, “Halkımızın ve direnişin talepleriyle örtüşen prensiplerin nasıl uygulanacağı konusunda müzakere etmek üzere kardeşlerimizle birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu teyit ediyoruz” dedi.

BMGK İLK KEZ GAZZE'DE ATEŞKES DEDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı Gazze Şeridi’nde üç aşamalı ateşkes teklifine uluslararası destek talep eden ve Hamas’a teklifi kabul etmesi çağrısında bulunan karar tasarısını 14 lehte ve 1 çekimser oyla kabul etti.