Dünya ‘Modeland'ın Obaması' Türk aday

‘Modeland'ın Obaması' Türk aday

20.10.2008 - 16:14 | Son Güncellenme:

.

‘Modelandın Obaması Türk aday

AVUSTRALYA'nın Victoria Eyaleti'nde, 29 Kasım tarihinde yapılacak belediye seçimlerinde Türk aday Öztürk Yıldız , Moreland Belediyesi encümen üyeliği için mücadele ederken çevresindekiler kendisini ‘Moreland’in Barak Obama'sı olarak nitelendiriyor.
Melbourne kent merkezine en yakın belediyelerden Moreland'de bu yıl ilk kez bir Türk aday encümen üyesi olabilmek için seçmenlerin karşısına çıkacak. Yaklaşık 45 Bin seçmenin olduğu Moreland Belediyesi sınırları içinde 3 farklı bölgede yapılacak seçimlerde, Kuzeybatı bölgesinin 1 numaralı adayı olarak İşçi Partisi adına Oztürk Yıldız, encümen üyesi olacak 4 isimden biri olmak için ter dökecek.
Geçen hafta sonunda Moreland Belediyesi Encümen Adayı Öztürk Yıldız’a kendisini destekleyenler tarafından bir gece düzenlendi. Türk restoranında gerçekleştirilen gece, Melbourne'nin iş, politika ve spor camiasından birçok tanınmış ismi de bir araya getirdi. Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan, İşçi Partisi Eyalet Milletvekilleri Christine Campbell ve Carlo Carli, eski sporcular Hayden Kennedy ve Anthony Alessio, Moreland Belediyesi Encümen üyesi Mark Higginbotham'ın yanı sıra yaklaşık 350 davetli grubu gecede Öztürk Yıldız’a destek verdiklerini göstermek amacı ile bir araya geldi.
Programda kısa bir konuşma yapan İşçi Partisi Eyalet Milletvekili Christine Campbell, Öztürk Yıldız’a olan kalabalık desteği gördüğü için mutlu olduğunu ve gecenin Yıldız'ın seçimi kazanmış havasında geçtiğini söylerken kendisine seçimde bol şanslar diledi.
Türk mutfağından yemeklerinin verildiği gecede ayrıca çeşitli performans gösterileri de yapıldı. Melbourne’de faaliyetlerini sürdüren EKOL sanat okulu öğrencilerinin Anadolu’nun farklı bölgelerinden sergiledikleri halk dansı gösterileri özellikle yabancı misafirler tarafından dikkatle izlendi. EKOL öğrencilerinden Caner Yıldırım'ın Michael Jackson'ı anımsatan dansı ilgi çekti. Salonun her noktası Oztürk Yıldız afişleri ve balonları ile donatılırken gecede Yıldız'ın yaşamından bazı kesitler slayt gösterimi ile konuklara gösterildi.
Bölgede ilk kez bir Türk adayın seçimlerde yarışacak olması ile ABD Başkanlık seçimlerinin aynı dönemde olması Moreland'de Öztürk Yıldız'ın çalışma ekibine ilham verdi. Moreland'in ‘Barak Obama'sı olarak konuşma yapması için mikrofon başına çağrılan Öztürk Yıldız kendisini gecede yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Moreland Belediyesi'nin sorunlarının neler olduğunu bildiğini söyleyen Yıldız, belediye sınırları içinde park, temizlik, trafik, su ve yaşlılara bakım gibi bir çok yeni projeye imza atacaklarını söyledi.
Öztürk Yıldız'a destek gecesinde sahneye çıkan ‘Cobra’s Kiss' grubunun ateşle yaptıkları dans ilgi çekti. Dansözün kıvrak hareketlerini izleyen yabancı politikacılar hareketli müzik eşliğinde destek gecesinde stres attı. Gecede ayrıca Avustralya Türk İş Konseyi Başkanı Hüseyin Mustafa ve Hayden Kennedy’de seçimlerde Öztürk Yıldız’a başarı dileklerini iletti.
Victoria'da 29 Kasım'da yapılacak encümen seçimlerinde Öztürk Yıldız, “Belediyemiz, sizin sesiniz” sloganı ile seçmenlerini etkilemeye çalışırken hedeflenen oy potansiyelinin 4 bin 500 olduğu belirtildi. Moreland Belediyesi sınırları içinde nüfus oranına göre Avustralyalılar yüzde 52 ile ilk sırada yer alırken İtalyan, Arap ve Yunan kökenli Avustralya vatandaşları bölgede yüksek nüfus oranına sahip toplumlar olarak göze çarpıyor. Türkler ilk on arasında kendisine 9'uncu sırada yer buluyor. Seçim sonunda Moreland Belediyesi kuzeybatı (4), kuzeydoğu (4) ve güney bölgesi (3) olmak üzere 3 farklı bölgeden 11 encümen üyesi belediye meclisine girmeye hak kazanacak.