Dünya NATO'dan '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' mesajı

NATO'dan '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' mesajı

29.10.2022 - 13:30 | Son Güncellenme:

Hollanda'nın Brunssum kentinde bulunan NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının Twitter hesabı üzerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı paylaşılarak Türk askerlerinin görüntülerine yer verildi.

Türkiye'ye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü kapsamında kutlama mesajları gönderiliyor. Hollanda'nın Brunssum kentinde konuşlu NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının Twitter hesabı üzerinden Türkiye için 29 Ekim tebrik mesajı paylaşıldı. Paylaşımda NATO bünyesinde görev yapan Türk askerlerinin görüntülerine yer verilerek, "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun Türkiye" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'DAN KUTLAMA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Türkiye halkını ve hükümetini, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle kutluyoruz" ifadeleri kullanıldı. Paylaşımda ayrıca Türk bayrağı görseline de yer verildi.

NATOdan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanlığı üzerinden Türkiye için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı. Blinken mesajında, şu ifadelere yer verdi:

Türkiye halkını Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla ABD adına kutluyorum" ifadelerini kullandı. Blinken, "Türkiye ile ABD arasındaki ilişki, hayati öneme sahiptir ve iki ülke arasındaki derin kültürel ve ticari bağların yanı sıra ayrıca NATO müttefikleri olarak bölgesel ve küresel barışın, güvenliğin ve refahın geliştirilmesi doğrultusunda birlikte yürüttüğümüz çalışmalara dayanmaktadır. Türkiye'nin, Rusya'nın devam eden saldırganlığına karşı Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığını takdir ediyoruz. Bu özel günde Türk dostlarımızla birlikte kutlamalara katılıyoruz ve uzun yıllara dayanan köklü ve yakın bağlarımız için müteşekkiriz.

ALMANYA'DA CUMHURİYET COŞKUSU

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu, Dietzenbach kasabasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resepsiyon düzenledi. Türk toplumunun ve davetli bazı Alman yetkililerinin bir araya geldiği resepsiyona katılım yoğun oldu. Resepsiyona Frankfurt'ta bulunan Suudi Arabistan, Cezayir, Bosna Hersek, Fransa, Karadağ, Endonezya, Özbekistan, Kazakistan, Vietnam, Kolombiya, İspanya, Kamboçya, Rusya, Tayland, Peru, Türkmenistan, Lübnan, Pakistan Başkonsolosları ve diğer başkonsolosluklar birer temsilci göndererek katılım gösterdi. Ayrıca Şubat 2020'de Hanau'daki ırkçı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve 2018 yılında tren rayları üzerindeki bir Almanı kurtarıp trenin altında kalarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Mustafa Alptuğ Sözen'in ailesi de resepsiyonda yerini aldı.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ve eşi Gül Tunçer misafirleri kapıda karşılayarak 99. yıl dönümü hatıra fotoğrafı çektirdi. Şehitler için saygı duruşu ve Türkiye ile Almanya Milli Marşlarının çalınmasıyla başlayan resepsiyonda Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ulusumuzun verdiği bağımsızlık mücadelesinin bugünlere erişmiş en kalıcı ve önemli mirasıdır. Bu anlamlı günde ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koymuş tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

CUMHURİYETİN 99. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

NATOdan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı



Resepsiyonda Avrupa Saz Müzik Okulu bağlama öğrencisi Yiğithan Öztaş Yemen ve Çanakkale Türküsünü, gitar öğrencisi Güral Güleç Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü, piyano öğrencisi Emirhan Dönmez Wolfgang Amadeus Mozart Rondo Alla Turca'yı (Türk Marşı), keman sanatçısı Irmak Ülke, piyano sanatçıları Sezen Karakaş ve Utku Asan Kara Toprak, Orda Bir Köy Var Uzakta, Gençlik Marşı, 10. Yıl Marşı ve Memleketim eserleri çaldı.
Resepsiyonda ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesaj da okundu.