Dünya NATO'dan flaş Ukrayna açıklaması: 'Rusya savaşı kaybediyor'

NATO'dan flaş Ukrayna açıklaması: 'Rusya savaşı kaybediyor'

11.10.2022 - 16:20 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile savaşta "Ukrayna'nın momentuma sahip olduğunu" ve Batı savunma ittifakının ne kadar sürerse sürsün Kiev'in yanında duracağını söyledi.

NATOdan flaş Ukrayna açıklaması: Rusya savaşı kaybediyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, Rusya ile savaşta "Ukrayna'nın momentuma sahip olduğunu" ve Batı savunma ittifakının ne kadar sürerse sürsün Kiev'in yanında duracağını söyledi.

Haberin Devamı

Stoltenberg, NATO savunma bakanlarının Brüksel'deki toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, "Rusya sivillere yönelik korkunç ve ayrım gözetmeyen saldırılara giderek daha fazla başvururken, Putin Ukrayna'da başarısız oluyor" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg ayrıca, NATO'nun gelecek hafta yıllık nükleer caydırıcılık tatbikatını yapacağını ve Rusya'nın nükleer kuvvetlerini yakından izlediğini söyledi ve ekledi:

Rusya, cephede ilerleme sağlayamıyor. Sürekli toprak kaybediyor. Cephede gerekli güce sahip değil. Ukrayna'nın karşı saldırılarını durduramıyor. Ellerinde füze saldırılarından başka çare kalmadı.

NATO Genel Sekreteri, "Rusya'nın duruşunda herhangi bir değişiklik görmedik ama teyakkuz halindeyiz" dedi.

KUZEY AKIM 1 VE 2'DEKİ SIZINTILAR

NATO Genel Sekreteri, Kuzey Akım 1 ve 2'lerdeki gizemli sızıntılardan bahsederek, "Saldırı ya da kazaya göre cevap verirlir. Ve yapılanın 5. maddeyi ihlal edip etmeyeceğine bakarız" dedi.