Dünya Netanyahu’dan futbollu devrim çağrısı!

Netanyahu’dan futbollu devrim çağrısı!

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Dünya Kupası’nda oynanan İran-Portekiz maçında İran Milli Takımı’nın Real Madridli futbolcu Christiano Ronaldo’yu durdurması üzerinden “rejimi devirme çağrısı” yaptı!

Netanyahu’dan futbollu devrim çağrısı

Netanyahu’nun yayınlanan videosunda, İsrail Başbakanı’nın, “Bir gün özgür Tahran’da, İran Milli Takımı’nı İsrail Milli Takımı’yla başa baş oynarken izlemeyi umuyorum. O gün, hepimiz kazanan taraf olacağız” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Top da sektirdi

Başbakanlık masasında kendisine atılan topu eline alarak Ronaldo’yu durdurmanın ne kadar zor olduğundan bahseden İsrail Başbakanı, daha sonra ayağıyla top sektirerek İran Milli Futbol Takımı’nın söz konusu karşılaşmada Ronaldo’yu durdurmayı başardığını dile getirdi. Ülkedeki ekonomik kriz ve döviz fiyatları nedeniyle Tahran’da yaşanan protestolara atıfta bulunan Netanyahu, İran halkına “Futbol sahasında cesaretinizi gösterdiniz. Bugün aynı cesareti İran sokaklarında da gösterdiniz. İran’ın pek çok sorunu var; hava kirliliği, su kıtlığı, terör için saçılan milyarlar... İran hükümeti, sizin paranızı, Suriye’de, Yemen’de ve Ortadoğu’daki gereksiz savaşlarda heba etmek yerine, İran’ın sorunlarını çözmek için harcamaya başlasaydı neler olurdu, hayal edebiliyor musunuz? Tüm bu sorunların çözümü İran halkının elinde” diye seslendi.

Haberin Devamı

Netanyahu’dan futbollu devrim çağrısı