Dünya Nijerya: Yoksulluk bakanının yolsuzluk soruşturmasında 24 milyon dolar ele geçirildi

Nijerya: Yoksulluk bakanının yolsuzluk soruşturmasında 24 milyon dolar ele geçirildi

10.04.2024 - 14:52 | Son Güncellenme:

İnsani İşler ve Yoksulluğun Azaltılması Bakanı Betta Edu yolsuzluk iddiaları üzerine yıl başında görevden alınmıştı.

Nijerya: Yoksulluk bakanının yolsuzluk soruşturmasında 24 milyon dolar ele geçirildi

Nijerya Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu (EFCC), ülkede görevden alınan bir bakanla ilgili devam eden yolsuzluk soruşturması kapsamında 30 milyar naira (24 milyon dolar) ele geçirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

EFCC Başkanı Ola Olukoyede, "Şu anda, paranın izini sürdüğümüz 50'den fazla banka hesabını araştırıyoruz. Bu çocuk oyuncağı değil. Bu büyük bir mesele." açıklamasında bulundu. Olukoyede, tazminat isteyen Nijeryalıları, kuruma soruşturmasını tamamlaması için zaman tanımaya çağırdı ve "Soruşturmamız sırasında rastladığımız pek çok keşfi araştırıyoruz. Eğer mesele insanları hapiste görmekse, bırakın beklesinler, her şeyin bir süreci var." dedi.

EFCC başkanı, kurtarılan fonların 'federal hükümetin kasasında' olduğuna dair de güvence verdi.

AÇIĞA ALINMIŞTI

Soruşturma talimatı, İnsani İşler ve Yoksulluğun Azaltılması Bakanı Betta Edu'nun, 640 bin dolarlık kamu parasının kişisel bir banka hesabına aktarıldığı iddiası üzerine ocak ayında açığa alınmasının ardından Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Tinubu tarafından verilmişti.

Haberin Devamı

Edu herhangi bir yanlışlık yaptığını reddederek bakanlığın kendi adına olmayan kişisel bir hesaba yapılan transferi onayladığını, ancak bunun 'savunmasız gruplara hibelerin uygulanması' için olduğunu ileri sürüyor. Nijerya'da bakanın açığa alınması nadir görülen bir uygulama.

Yazarlar