Dünya Okyanusta mucize kurtuluş! Köpeği sayesinde delirmedi

Okyanusta mucize kurtuluş! Köpeği sayesinde delirmedi

17.07.2023 - 09:46 | Son Güncellenme:

Yakalandığı fırtına nedeniyle okyanusta kaybolan Avustralyalı denizci aylar sonra tesadüfen bulundu.

Okyanusta mucize kurtuluş Köpeği sayesinde delirmedi

Geçtiğimiz Nisan ayında Meksika'nın La Paz bölgesinden ayrılan Tim Shaddock'un teknesi kısa süre sonra talihsiz bir fırtınaya yakalandı. Okyanusun ortasında fırtınada sürüklenen Tim teknenin elektronik sisteminin zarar görmesiyle dış dünyayla bağlantısını kaybetti.

Haberin Devamı

TANINMAYACAK HALDE BULUNDU

Aylar sonra kendisini fark eden bir helikopter sayesinde kurtulan Tim'in son hali ise dünya basınında ses getirdi. Meksika açıklarında bulunan Tim'in fotoğrafları aylardır sıkı bir diyet uyguladığını gözler önüne serdi. Oldukça zayıfladığı görülen Tim'in köpeği Bella'nın da kilo kaybına uğradığı kayıtlara geçti.

Okyanusta mucize kurtuluş Köpeği sayesinde delirmedi

İLK AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili ilk açıklamalarını yapan Tim 'Sadece dinlenmeye ve iyi yemeğe ihtiyacım var çünkü uzun süredir denizde yalnızım. Bunun dışında sağlığım çok iyi. Çok iyi ilaçlarım var ve bana çok iyi bakılıyor' dedi.

Sağlık ekipleri Tim'in ciddi bir sorunu olmadığının altını çizerken, Tim'in güneşten korunmak için teknede bulunan küçük bir gölgelikte yattığı belirlendi.

KÖPEĞİ SAYESİNDE DELİRMEDİ

Yetkililere Tim, teknesinde hayatta kalma ekipmanları ve balık tutacak araçları olduğu için şanslı sayılırdı. Bir psikolog ise Tim'in köpeği ile birlikte mahsur kalmasının onun akıl sağlığını koruduğunu belirtti. Hayatta kalmasıyla bir mucizeye imza atan Tim'in hikayesi Tom Hanks'in başrolünde oynadığı ve bir adada mahsur kaldığı 'Cast Away' filmine benzetildi.

Haberin Devamı

Okyanusta mucize kurtuluş Köpeği sayesinde delirmedi

KİLO KAYBINDAN ETKİLENMEME NEDENİ

Öte yandan Tim'in daha önce bağırsak kanseri olduğu ve 120 kiloyken neredeyse 40 kilo birden verdiği dolayısıyla vücudunun kilo kayıplarına alışık olduğu da belirtildi. Bu sebepten ötürü verdiği yoğun kilolara rağmen Tim sağlık sorunu yaşamadı.