Dünya Ölen annelerinin kalbini dinlediler! Kızları gözyaşlarını tutamadı

Ölen annelerinin kalbini dinlediler! Kızları gözyaşlarını tutamadı

04.05.2023 - 11:42 | Son Güncellenme:

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Lucy Dee'nin kalbi dahil birçok organı nakil bekleyenlere bağışlandı. Annelerinin kalbini tam 1 ay sonra dinleyen kızların görüntüsü ise dünyada ses getirdi.

Ölen annelerinin kalbini dinlediler Kızları gözyaşlarını tutamadı

Geçtiğimiz ay İsrail'de 48 yaşındaki Lucy Dee silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaydan kısa bir süre sonra yapılan açıklamada Dee'nin makinalı bir tüfek ile vurulduğu ve vücuduna 20 kurşunun isabet ettiği belirtildi. 7 Nisan günü hayatını kaybeden Dee'nin organları ise ailesi tarafından bağışlandı.

Haberin Devamı

11 Nisan tarihinde gerçekleştirilen bir ameliyatta Dee'nin kalbi 58 yaşındaki bir kadına ve karaciğeri ve böbrekleri 25, 58 ve 39 yaşındaki erkeklere verildi. İngiltere Başbakanı Rishu Sunak ise saldırıyı 'Menfur' olarak nitelendirdi.

DUYGU DOLU ANLAR

Nakil sonrası aile ile buluşan 58 yaşındaki kadın Dee'nin kızlarına annelerinin kalbinin sesini dinletti. Görüntüler dünyada ses getirirken genç kızlar gözyaşlarına boğuldu.

Ölen annelerinin kalbini dinlediler Kızları gözyaşlarını tutamadı

LONDRA'DA DOĞDULAR

Öte yandan aile hakkında bilgilerde basınla paylaşıldı. Bayan Dee'nin kocası Haham Leo Dee, eskiden Hertfordshire'daki Radlett United Sinagogu'nda kıdemli haham ve kuzey Londra, Hendon'da haham yardımcısıydı. Raporlara göre kız kardeşler Londra'da doğdu ve aile 2014 yılında İsrail'e taşındı.

Ölen annelerinin kalbini dinlediler Kızları gözyaşlarını tutamadı

KOCASI KONUŞTU

Haham Dee, öldürülen karısının cenazesinde şunları söyledi: 'Gerçekten birlikte dünyayı dolaştık, her şeyi birlikte yaptık. İsrail'de yeni bir hayat kurmuştuk' dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

'Telefonum çaldı ama açmamıştım. Saldırı sırasında beni aradığı ve onunla konuşamadığım hissini yaşıyorum'

Açıklamalarının devamında saldırıyı ve ailesini sosyal medyadan gördüğünü ve hemen olay yerine gittiğini belirten Dee, gördüklerini ömür boyu unutmayacağını söyledi.

Ölen annelerinin kalbini dinlediler Kızları gözyaşlarını tutamadı