Dünya Önce eski Başbakan şimdi İçişleri Bakanı! Pakistan'da tutuklama kararı

Önce eski Başbakan şimdi İçişleri Bakanı! Pakistan'da tutuklama kararı

07.03.2023 - 20:03 | Son Güncellenme:

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah hakkında devlet yetkililerini tehdit etme suçundan yargılandığı davada mahkeme tarafından tutuklama kararı verildi. Pakistan’da eski Başbakanı Imran Khan hakkında devam eden 4 davanın 3’ünde belirli süreyle gözaltına alınmayı engelleyen "geçici kefalet" kararı verilirken, 1 davada ise tutuklama emri çıkarılmıştı.

Önce eski Başbakan şimdi İçişleri Bakanı Pakistanda tutuklama kararı

Pakistan’ın Pencap eyaletinde yer alan Gujranwala kentindeki Terörle Mücadele Mahkemesi, devlet yetkililerini tehdit etme suçundan yargılanan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah hakkında duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Sanaullah'ın avukatı Abdul Majeed, duruşmada Sanaullah'ın resmi görevleri nedeniyle bugün mahkeme huzuruna çıkamayacağını belirterek, mahkemeden muafiyet talep ederek, Sanaullah’ın bir sonraki mahkemeye katılacağını ifade etti. Yargıç Rana Zahid Iqbal Khan ise muafiyet talebini reddederken Sanaullah hakkında tutuklama kararı verdi. Polisin Sanaullah'ı tutuklaması ve 28 Mart'ta duruşmaya getirmesi talimatı verildi.

Haberin Devamı

PAKİSTAN’IN ESKİ BAŞBAKANI KHAN İÇİN TUTUKLAMA EMRİ

Önce eski Başbakan şimdi İçişleri Bakanı Pakistanda tutuklama kararı

Pakistan’da eski Başbakanı Imran Khan hakkında terörizm, rakip bir siyasetçiye karşı cinayete teşebbüs, rüşvet, devlet hediyelerini satma ve mal varlığını gizleme suçlamalarıyla ilgili 4 dava devam ediyor. Geçtiğimiz sene kasım ayında bir mitingde bacağından vurulmasından bu yana başkent İslamabad'a ilk kez gelen 70 yaşındaki Khan, sıkı güvenlik önlemleri altında binlerce destekçisi tarafından karşılanmıştı. Yer yer güvenlik güçleri ile Khan'ın destekçileri arasında tansiyon yükselmişti. Khan, bugün 4 duruşmadan 2’sine katılamazken, terörizm, rakip bir siyasetçiye karşı cinayete teşebbüs ve rüşvet iddialarıyla açılan davalarda hakimler Khan hakkında belirli süreyle gözaltına alınmayı engelleyen "geçici kefalet" kararı vermişti. Devlet hediyelerini satma ve mal varlığını gizleme suçlamalarıyla ilgili Toshakhana davasında ise Hakim Zafar İkbal, Khan’ın duruşmaya katılmaması nedeniyle hakkında kefalet ile tahliye olunmasını engelleyen tutuklama emri çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

KHAN HÜKÜMETİ NİSANDA DÜŞMÜŞTÜ

Pakistan'da 10 Nisan 2022'de parlamentoda yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyu alan Khan hükümeti düşmüştü. Khan’ın yerine başbakanlık görevine 11 Nisan'da parlamentoda yapılan oylamada 174 oy alarak salt çoğunluğu sağlayan Şahbaz Şerif seçilmişti.