Dünya Oscarlı filmden pişman olmuş!

Oscarlı filmden pişman olmuş!

19.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li aktör Dustin Hoffman’ın kariyerinin başlangıcında rol aldığı ve şöhret olmasını sağlayan Oscarlı ‘Gece Yarısı Kovboyu’ filminde oynadığı için pişman olduğu ortaya çıktı

Oscarlı filmden pişman olmuş

ABD’li Pulitzer ödüllü gazeteci Glenn Frankel’in ‘Gece Yarısı Kovboyu’ adlı kitabı yayımlandı. Kitapta, 1969’da gişe rekoru kıran ve aktör Dustin Hoffman’a ün getiren ‘Gece Yarısı Kovboyu’ filmi hakkında bilgiler yer alıyor. Yazar Frankel, Dustin Hoffman’ın o dönem ‘17 yaşından küçükler seyredemez’ anlamına gelen ancak daha sonra pornografik filmler için kullanılan ‘X-Rated’ kategorisine sokulan filmde oynadığı için pişman olduğunu ifade etti.

Tanıtımını bile yapmadı


Frankel, Hoffman’ın film stüdyolarının, sinema salonlarının ve reklamcıların, seks, sadomazoşizm, toplu tecavüz, fuhuş ve uyuşturucu kullanımıyla ilgili içeriği nedeniyle reddettiği filmin kariyerinde bir kara leke olduğunu düşündüğünü belirtti. Kitapta, New York’ta sinemadan çıkan insanları gördükten sonra filmin kariyerini mahvedebileceğinden endişe duyan Hoffman’ın filmi tanıtmayı reddettiği bildirildi. Ancak yazar, Hoffman’ın 30 yıl sonra bile oynadığı için üzüntü duyduğu filmin aslında 10 yıl New York’ta işsiz ve parasız halde oyunculuk peşinde koşan Hoffman’a şöhret getirdiğini söyledi.

‘En orijinal yapımlar arasında’


Kitabı yazan Glenn Frankel, ‘En İyi Film’ dalında Oscar ödülü kazanan ‘Gece Yarısı Kovboyu’nun Oscar kazanan ilk ‘X-Rated’ film olduğunu, Dustin Hoffman’ın ise yapımdaki rolüyle ‘En iyi erkek oyuncu’ dalında Oscar’a aday gösterildiğini hatırlattı.

Filmin çağının en orijinal ve unutulmaz filmlerinden biri olduğunu belirten Frankel, “Dustin Hoffman ‘Gece Yarısı Kovboyu’nda canlandırdığı ‘Ratso Rizzo’ rolüyle sadece bir film yıldızı olmadığını aynı zamanda yetenekli bir karakter oyuncusu olduğunu da kanıtladı” diye konuştu.