Dünya PKK elebaşına İHA saldırısı! ABD'den skandal itiraf

PKK elebaşına İHA saldırısı! ABD'den skandal itiraf

09.04.2023 - 10:21 | Son Güncellenme:

Dün öğleden sonra Süleymaniye'de bir konvoya İHA saldırısı düzenlendi. Saldırıdan terör örgütü elebaşlarından biri şans eseri kurtuldu. ABD'den ise konuyla ilişkin skandal bir açıklama geldi.

PKK elebaşına İHA saldırısı ABDden skandal itiraf

Suriye'de patlak veren iç savaç 13 yıldır devam ediyor. Aradan geçen 13 yılın büyük bir bölümünde ABD bölgede terör örgütü PKK'nın Suriye kolu ile hala ortak çalışıyor. Mart ayının hemen başında ABD'nin Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Suriye'nin kuzeyine iniş yaptı ve teröristlerle görüştü. Sürpriz gezi, bölgedeki sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar gerçekleşmiş en üst düzey ziyaret olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

PKK elebaşına İHA saldırısı ABDden skandal itiraf

ABD'DEN TERÖR ÖRGÜTÜNE HELİKOPTER

Ziyaretten günler sonra ise ikinci bir skandal daha yaşandı. ABD'nin YPG/PKK'lı teröristlere helikopter sunduğu geçen hafta yaşanan bir 'kaza' sonucu ortaya çıktı. Kazanın ardından helikopterde kimlerin bulunduğu bir süre belirsizdi ancak yerel yetkililer birinin AS350 tipi Eurocopter olduğu bilinen araçlardakilerin tümünün PKK'lılar olduğunu duyurdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Hulusi Akar ise "PKK/YPG destekçileri, teröristlere helikopter vererek bir kez daha suçüstü yakalanmışlardır" ifadesini kullandı.

TERÖRİSTLERE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Duhok kırsalına çakılan helikopterlerin kendilerine ait olmadığını iddia etti. Koalisyon güçlerinin ortak Twitter hesabı ise bu fikirde değildi. Söz konusu hesap üzerinden yapılan paylaşımda Mazlum Abdi'nin mesajını retweet edip teröristlere başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

PKK elebaşına İHA saldırısı ABDden skandal itiraf

ELEBAŞINA İHA SALDIRISI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken dün öğleden sonra saat 16.10 sularında Süleymaniye havalimanı yakınlarında bir patlama meydana geldi. Yerel kaynaklar terör örgütü SDG’nin sözde lideri Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin’e yönelik bir insansız hava aracı saldırısı olduğunu öne sürdü.

PKK elebaşına İHA saldırısı ABDden skandal itiraf

ABD DOĞRULADI

SGD olayı yalanlasa da saatler sonra ABD'den yaşananları doğrulayan bir açıklama geldi.ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Joe Buccino, Wall Street Journal gazetesine verdiği röportajda saldırıyı doğruladı ve konvoyda üç ABD askeri personelinin de bulunduğunu belirtti. Buccino konuya ilişkin şöyle dedi:

'Süleymaniye’de bir konvoya saldırı düzenlendiğini doğrulayabilirim. Konvoyda ABD askeri personeli de vardı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı'

Açıklamasında Mazlum Abdi'den bahsetmeyen Joe Buccino, "ABD personelinin emniyet ve güvenliğini tehdit eden her türlü eyleme şiddetle karşı çıkıyoruz. ABD güçleri, DAEŞ'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılması için yerel ortak güçleri desteklemek üzere Irak ve Suriye'de kalmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

ANKARA, HAVA SAHASINI KAPATTI

Öte yandan Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı , Türk hava sahasının Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nı kullanacak hava araçlarının kullanımına kapatıldığı belirtildi. Kararın 3 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacağı belirtildi.