Dünya Putin'e gözdağı! Kremlin'e 110 kilometre kala düştü

Putin'e gözdağı! Kremlin'e 110 kilometre kala düştü

28.02.2023 - 16:10 | Son Güncellenme:

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki bir köye düşen silahlı insansız hava aracı, bir ilk niteliği taşıyor. Rus medyası, enkazın fotoğraflarını paylaşıyor.

Putine gözdağı Kremline 110 kilometre kala düştü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde birinci yıl geride kalırken, bugüne kadar Kremlin'e en fazla yaklaşan hava saldırısı gerçekleşti. Bir insansız hava aracı, başkent Moskova yakınlarındaki Kolomna'da bulunan bir köyde düştü.

Haberin Devamı

Yerel kaynaklar, Kolomna'daki Gubastovo köyü yakınlarında yer alan bir doğalgaz tesisine birkaç metre kala çekilmiş drone enkazı fotoğrafını paylaşıyor.

KREMLİN'E SON 110 KİLOMETRE

Rus yetkililer ise, Gazprom'a ait doğalgaz dağıtım istasyonunun dibine kadar ulaşan insansız hava aracının kimseyi yaralamadığını açıkladı. Rus gizli servisi FSB ve diğer kurumlar, olayı araştırıyor.

İnsansız hava aracının bulunduğu konum, başkent Moskova'ya 110 kilometre uzaklıkta. İlk kez Kremlin'e bu kadar yakın bir tehdit kayıtlara geçti.

Kolomna'daki drone enkazı, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Ukraynalıların Rusya'nın güneyinde gece yarısı iki drone saldırısı girişiminde bulunduğunu açıklamasından saatler sonra ortaya çıkmış oldu.

Putine gözdağı Kremline 110 kilometre kala düştü

RUS LİDERDEN JET HIZINDA TALİMAT GELDİ

Ukraynalılar, daha önce stratejik bombardıman uçaklarının konuşlandığı Rus hava üslerine drone saldırıları gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Rusya lideri Vladimir Putin ise, olayın duyulmasından sonra gizli servis FSB yetkililerine seslendi ve Ukrayna'dan Rusya'ya giren sabotaj gruplarının durdurulmasını istedi. Putin ayrıca, istihbarat servisinden Batılı ülkeler ve Ukraynalıların Rusya'ya karşı operasyonlarına karşılık vermesini de talep etti. 

'PUTİN'İN CASUSU' İMHA EDİLDİ

Dün akşam saatlerinde Putin'e bir ağır darbe de Belarus'ta verildi. Söz konusu olayda Putin'in yaklaşık 280 milyon euro değerindeki casus uçağı Beriev A-50U, insansız hava araçları tarafından hedef alındı.

TESPİT EDİLEN UFO SONRASI RUS JETLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Rusya'nın St. Petersburg şehrinde gökyüzünde tanımlanamayan bir cisim görüldüğü iddia edildi. Rus basınında yer alan haberlerde, iddiaların ardından St. Petersburg hava sahasının kapatıldığı belirtildi. Rus savaş uçaklarının bölgede inceleme yapmak üzere havalandığı ifade edildi.

St. Petersburg şehrinde bulunan Pulkovo Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar 12.00'ye kadar askıya alındı. Şehir yetkilileri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Pulkova Havalimanı'nda geçici olarak uçak kabul edilmeyecek ve uçuş gerçekleştirilmeyecek" denildi.

HACKERLER RUS TV VE RADYOLARINI ELE GEÇİRDİ

Rusya'nın bazı bölgelerinde ise radyo ve televizyonlar hacklendi. TV kanallarından bir hava saldırısının gerçekleşeceğine dair mesaj yayınlandı ve 'Derhal sığınaklara' denildi.

Haberin Devamı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise durumun kontrol altına alındığı söylenerek halka sakin olunması çağrısında bulunuldu. Benzer bir saldırı 22 Şubat tarihinde yapılmış ve Rus yetkililer tarafından kısa sürede durum kontrol altına alınmıştı.

BAHKMUT'DA KİLİT AÇILIYOR

Öte yandan Ukrayna tarafının yaptığı bu hamleye rağmen cephe hattında durum kritik eşikte. Aylardır tutulan ve Rus ordusunun bir türlü ele geçiremediği Bahkmut, kısa süre içerisinde el değiştirebilir. Konuyla ilgili son bilgileri veren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy şöyle dedi: 

'Bakhmut yönünde durum gittikçe zorlaşıyor. Düşman, mevzilerimizi korumak, tutunmak ve savunma sağlamak için kullanılabilecek her şeyi sürekli olarak yok ediyor. Bakhmut bölgesini savunan savaşçılarımız gerçek kahramanlardır'