Dünya Rejim İdlib’de kritik karayoluna yaklaştı

Rejim İdlib’de kritik karayoluna yaklaştı

28.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İdlib ve çevresinde, Rusya’nın desteğiyle operasyonlarını arttıran rejim güçleri ile muhalif gruplar arasında bir çok noktada çatışmalar devam ediyor.

Rejim İdlib’de kritik karayoluna yaklaştı

 

Rejimin operasyonları başkent Şam çevresi ile kara yolunun bir bölümünün geçtiği Halep’in batısı ile İdlib’in güney kırsalında yoğunlaşıyor. Bölgedeki kaynaklar, rejim güçlerinin, kuzeybatıda ilerleme kaydederek İdlib’in stratejik en büyük ikinci kenti Maarat el-Numan’a birkaç yüz metre yaklaştığını bildirdi. Rejime yakın Alwatan gazetesi, Esad güçlerinin Maarat el Numan’a yaklaştığını ve M5 karayoluna doğru ilerlediğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

İdlib’in güneyinde yer alan Maaret el Numan kenti, Halep’e 84, Hama’ya ise 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) yanı sıra diğer muhalif grupların kontrolünde bulunan kent, Halep ile Şam arasında ulaşımı sağlayan M5 karayolu üzerinde bulunuyor. Bu da ilçenin stratejik önemini artırıyor.

Suriye rejim ordusunun ele geçirmeye çalıştığı M5 karayolu, Suriye’nin yanı sıra komşu ülkeler için de stratejik bir öneme sahip. Suriye’nin kuzeyini güneyine bağlayan karayolu, ülke ekonomisi için büyük bir önem taşıyor.