DünyaRum sözcü: Türkiye Maraş'ı geri verirse veto kalkabilir

Rum sözcü: Türkiye Maraş'ı geri verirse veto kalkabilir

20.10.2015 - 13:51 | Son Güncellenme:

Rum Hükümet Sözcüsü, AB başlıklarına ilişkin vetonun Maraş'ın yasal sahiplerine geri verilmesiyle kaldırılabileceğini söyledi.

Rum sözcü: Türkiye Maraşı geri verirse veto kalkabilir

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, daha fazla başlığın açılmasının mümkün olabilmesi için belirli faaliyetleri ileriye götürmesinin Türkiye'ye bağlı olduğunu ifade etti. 23 ve 24. fasıllar için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anasatasiadis'in, kapalı Maraş'ın yasal sahiplerine geri verilmesi önerisinin bulunduğunu belirten Hristodulidis, "Bu da, bize iki faslın açılması ihtimalini inceleme olanağını tanıyacaktı." dedi.

Hristodulidis ayrıca katılım müzakerelerinin hükümetlerarası bir süreç olduğunu, bir başlığın açılması veya kapanması için ise 28 üyenin olur görüşüne ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

KASULİDİS: 23 VE 24'ÜNCÜ FASILLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Haberin Devamı

Öte yandan, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kadulidis de 23. (Yargı ve Temel haklar) ve 24. (Adalet, Özgürlük ve Güvenlik) fasılların açılmasına onay vermeyeceklerini belirtti. Herhangi bir ülkenin, üyelik sürecinin, AB'nin müzakere çerçevesine ve genişleme sürecini belirleyen kurumlara ve Avrupa Konseyi kararlarına bağlı olduğunu belirten Kasulidis, 23. ve 24. fasılların açılmasının mümkün olmadığını zira bu başlıkların dondurulması nedenlerinin henüz ortadan kalkmadığını savundu. Kasulidis, Lüksemburg'daki Genel İşleri Konseyi'nde bu konuda uyarıda bulunarak, bu başlıkların açılmasına onay vermeyeceklerini dile getirdiğini belirtti.

KEŞFETYENİ
Survivor Meryem sinir krizi geçirdi! Adada her şeyi ateşe verdi
Survivor Meryem sinir krizi geçirdi! Adada her şeyi ateşe verdi

Cadde | 20.05.2025 - 22:28

Survivor'da düelloda adaya veda eden yarışmacı İsmail Balaban olmuştu. Meryem Kasap adaya döndükten sonra deliye döndü.

Yazarlar