Dünya Rus resmi televizyonu duyurdu! Askeri tesis havaya uçtu

Rus resmi televizyonu duyurdu! Askeri tesis havaya uçtu

25.04.2022 - 10:55 | Son Güncellenme:

Rusya'nın batısındaki Bryansk şehri Pazartesi gününün ilk saatlerinde patlamalarla sarsıldı. Yerel saatle 02.00'de şehirdeki hayati önem taşıyan akaryakıt depoları havaya uçtu, patlamalar kilometrelerce uzaklıktan duyuldu. Rusya uzmanı Rob Lee, patlamalarla ilgili çok kritik bir açıklamada bulundu.

Rus resmi televizyonu duyurdu Askeri tesis havaya uçtu

Putin'in Şubat ayı sonunda başlattığı Ukrayna'yı işgali, binlerce kişinin öldüğü ve daha da fazlasının yerinden edildiği kanlı savaş, üçüncü ayına girmek üzere.

Haberin Devamı

Bryansk kentindeki bir petrol deposunda günün ilk saatlerinde meydana gelen büyük patlamaların ardından bugün ikinci bir yangın daha çıktı. Ana Roket ve Topçu Müdürlüğü'nün 120'nci cephaneliğine ait askeri birliğin bulunduğu bölgedeki üste çıkan ikinci yangın, bir süre doğrulanamadı. Ancak daha sonra Ruslara ait devlet televizyonu patlamaın gerçekleştiğini doğruladı.

10 DAKİKA ARAYLA İKİ PATLAMA

Rus devlet televizyonunda Bryansk'taki patlamalar hakkında yapılan açıklamada, ilk patlamanın 10 bin ton yakıtın bulunduğu sivil bir tesiste ikinci yangının ise, 10-15 dakika sonra yaklaşık 5 bin ton yakıtın bulunduğu bir askeri depoda çıktığı aktarıldı.

DEVASA ALEVLER TÜM ŞEHİRDEN GÖRÜLDÜ

Acil Durumlar Bakanlığı'nın Rus haber ajanslarına yaptığı açıklamaya göre, Moskova'nın Batı yanlısı komşusuna yönelik askeri operasyonu için lojistik bir üs görevi gören Transneft Bryansk-Druzhba yakıt deposunda yangın çıktı. Bakanlık, "Ukrayna sınırına yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki tesiste çıkan yangında ilk bilgilere göre yaralanan yok" açıklamasında bulundu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rus medyasında yayınlanan görüntülerde, kentin üzerinde alevler ve dumanlar görüldü, gökyüzü kızıla büründü.

Haberin Devamı

RUSYA DEFALARCA SUÇLADI

Interfax haber ajansı, bunun son zamanlarda bölgedeki bir akaryakıt deposunda meydana gelen bu tür ikinci yangın olduğunu bildirdi, ancak bilgi bağımsız olarak hemen teyit edilemedi.

Rusya, Ukrayna kuvvetlerini defalarca, özellikle Nisan ayı ortasında Bryansk bölgesinde kendi topraklarına saldırılar düzenlemekle suçladı. Nisan ayı başında, Ukrayna sınırına da yakın olan Belgorod bölgesinin valisi, Kiev helikopterlerinin oradaki bir akaryakıt deposuna ateş açtığını söylemişti.

RUSYA İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Bryansk'taki Druzhba petrol deposunda çıkan dev yangın tüm şehirden görüldü. Petrol depolama deposu, Donbas'ın kontrolünü ele geçirmek için artan Rus birliklerine tedarik sağlamak için hayati önem taşıyor.

Rus resmi televizyonu duyurdu Askeri tesis havaya uçtu

NASA UYDULARI DA GÖRÜNTÜLEDİ

Ukrayna ile sınır komşusu olan Bryansk bölgesi sakinleri, yanan petrol deposunun çevresindeki evlerden tahliye edildi. Büyük yangın, alevleri takip eden NASA uyduları tarafından da görüntülendi.

Haberin Devamı

KENTTE BÜYÜK PANİK, BÖLGE SAKİNLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna İçişleri Bakanlığı baş danışmanı Anton Gerashchenko, Ukrayna haber ajansı Unian tarafından, yanan petrol deposunun yakınında yaşayan insanların tahliye edildiğini aktardı.

Askeri alanda da yangın çıktığı bildirildi, ancak Rus makamları tarafından doğrulanmadı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı önce Moskovsky Caddesi'ndeki askeri tesisin bölgelerinde çıkan yangının ayrıntılarını yayınladı, ardından geri çekti. Ancak Telegram kanalı Voenny Osvedomitel, ikinci yangının muhtemelen Ana Roket ve Topçu Müdürlüğü'nün 120. cephaneliğinde olduğunu bildirdi.

Rus resmi televizyonu duyurdu Askeri tesis havaya uçtu

YAKIT TANKLARI OLDUĞU DOĞRULANDI

TASS'ın bugün erken saatlerde bildirdiğine göre, Bryansk'taki petrol depolama tankları alev aldı. Hükümetin basın ofisi, "Acil Durumlar Bakanlığı yangın olduğunu doğruladı" ifadelerini kullandı ve ekledi: "Ayrıca yakıt tankları olduğuna dair doğrulama var."

Haberin Devamı

Rusya ikinci kez Ukrayna saldırısı altında olduğunu iddia ediyor. 1 Nisan'da Moskova, Ukrayna'nın bir petrol depolama tesisini vurmak için sınırın ötesine saldırı helikopterleri gönderdiğini ileri sürmüştü.

"GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR"

Ukrayna saldırıyı başlattığını yalanladı ve Rusların kendilerinin yapıp yapmadığı konusunda sorular yöneltti. Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov ise, saldırının sorumluluğunu üstlenmeyi reddetti. Ukrayna televizyonunda yaptığı açıklamada, "Nedense bizim yaptığımızı söylüyorlar ama aslında bu gerçekle örtüşmüyor" ifadelerini kullandı.

RUSYA UZMANI "FÜZE SALDIRISI" DEDİ

Rusya uzmanı Rob Lee, Bryansk'taki tesislerdeki patlamadan önce gelen seslerin hava veya füze saldırısına benzediğini söyledi. Lee'ye göre, yüksek olasılıkla Tochka-U taktik balistik füze saldırısı gerçekleşti.

Haber, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'nin Paskalya konuşmasında ülkesi için umut ve zaferden bahsetmesden saatler sonra geldi. Ukrayna lideri, "Bugünkü büyük bize büyük umut veriyor ve ışığın karanlığı, iyiliğin kötülüğü, yaşamın ölümü yeneceğine ve dolayısıyla Ukrayna'nın kesinlikle kazanacağına dair sarsılmaz bir inanç veriyor!" diye konuştu.