Dünya Rus resmi televizyonu gösterdi! 'Her yükseklikten vurabiliyor'

Rus resmi televizyonu gösterdi! 'Her yükseklikten vurabiliyor'

07.03.2022 - 10:18 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin 12'nci gününe girilirken, hava sahasının kullanımı krizin en büyük tartışma konularından birisi olmaya devam ediyor. Kremlin kentleri hava saldırılarıyla bombalarken, Rus resmi kanalının jet paylaşımı dikkat çekiciydi.

Rus işgalcilere karşı direnen Ukrayna'dan peş peşe uçuşa yasak bölge talebi geldi, Vladimir Zelenskiy NATO'yu söz konusu kararı almadığı için suçlayarak, "Bundan sonra hayatını kaybeden her bir insanın sorumlusu sizsiniz" dedi. ABD ve NATO hava sahasını kapatacak bir hamlenin Üçüncü Dünya Savaşı'na yol açacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Rusya lideri Vladimir Putin, hafta sonu yaptığı açıklamada Ukrayna'da uçuşa yasak bölge ilan eden herhangi bir ülkenin savaşa taraf olarak kabul edileceğini duyurdu. Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya düzenlenen işgal girişimi sırasında Su-35 ekiplerinin çalışma görüntülerini yayınladı.

Rus resmi kanalı Zvezda'nın haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'ne bağlı Su-35 uçağının mürettebatı, özel bir askeri operasyon sırasında, hava hedeflerine müdahale etme ve milliyetçi oluşumların askeri altyapısına karşı yüksek hassasiyetli silahlarla saldırılar gerçekleştirme görevlerini yerine getiriyor" dedi.

Rus resmi televizyonu gösterdi Her yükseklikten vurabiliyor

Ayrıca savaş pilotlarının, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait hava keşif, uçak ve insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılara karşı önlem aldığı vurgulanıyor. Savunma Bakanlığı, muharebede savaş uçaklarının alçak, orta ve yüksek irtifalarda çeşitli görevler gerçekleştirdiğini de kaydetti ve Su-35 avcı uçaklarının yerleşik donanımının, havacılık silahlarının maksimum doğrulukla kullanılmasını mümkün kıldığını savundu.

Haberin Devamı

UÇUŞA YASAK BÖLGE NEDİR?

Askeri bağlamda uçuşa yasak bölge, genellikle saldırılar ya da hava istihbarat faaliyetlerinden korunmak amacıyla yasaklı bölgeye uçakların girişinin engellenmesi anlamına geliyor. ABD Senatosundaki önemli Cumhuriyetçi isimler arasında olan Marco Rubio, Ukrayna'da uçuşa yasak bölge ilan etmenin 3. Dünya Savaşı ile sonuçlanabileceğini söyledi.

ABD Senatosu İstihbarat Komisyonu'ndaki en kıdemli Cumhuriyetçi isim olan Senatör Rubio, CNN'e yaptığı değerlendirmede, uçuş yasağının 'Rusya'ya ait uçakları düşürme kararlılığı' anlamına geldiğini vurguladı. Rubio, bunun sonucunun 'Üçüncü Dünya Savaşı' olacağını da savundu. Ancak aynı programda konuşan Demokrat Senatör Joe Manchin, uçuşa yasak bölge ilanının da 'masada olması gerektiğini' dile getirdi.

1991 yılında Birinci Körfez Savaşı sonrasında ABD ve müttefikleri Irak'ta, Saddam Hüseyin'in itaatsiz bulduğu etnik ve dini nüfusa yönelik saldırılarını engellemek amacıyla, güneyde Şii nüfusun, kuzeyde Kürt bölgesel yönetiminin semalarında iki uçuşa yasaklı bölge ilan ettiler.