Dünya Sapık yakalandı! Kız çocuğunun elindeki kağıt parçasını görenler polisi aradı

Sapık yakalandı! Kız çocuğunun elindeki kağıt parçasını görenler polisi aradı

22.07.2023 - 11:42 | Son Güncellenme:

Bir otobüs durağının yanında bekleyen 13 yaşındaki kız çocuğunu silah çekerek kaçıran sapık, 2 bin km uzaklıktaki bir otoparkta gözaltına alındı.

Sapık yakalandı Kız çocuğunun elindeki kağıt parçasını görenler polisi aradı

Takvimler 6 Temmuz tarihini gösteriyordu. Otobüs durağı yakınında beklerken, bir araç kaldırıma yanaşıp durdu. Aracın içindeki adamın 13 yaşındaki kız çocuğuna silah doğrultması saniyeler sürdü. Çocuğa, "Eğer arabaya binmezsen, sana zarar vereceğim" dedi.  

Haberin Devamı

Ailesi kızlarından haber alamayınca hemen polisi arayıp kayıp ihbarında bulundular. Zamana karşı bir yarış veren dedektifler için, her geçen saat önemliydi. Üç gün sonra polise bir ihbar geldi.

Otoparktaki bir aracın içindeki kız çocuğunun elinde tuttuğu yazıyı görenler, hemen telefona sarılıp polisi aradı. Kız çocuğunun kaçırıldığı yerle otopark arasındaki mesafe ise 2 bin kilometreydi.

ABD, Teksas'tan kaçırılıp California'ya götürülen kız çocuğunu konuşuyor. Kurban 6 Temmuz'da Teksas San Antonio'daki bir otobüs durağından kaçırıldı. Bulunduğu yer ise, Los Angeles'ın güneyindeki Long Beach'ti.

Polis Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında, kız çocuğunun kendilerine gelen bir ihbar sonucu 9 Temmuz'da Long Beach'te kurtarıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Long Beach'teki otoparkın yanında yer alan yoldan geçenler, bir kız çocuğunun park halindeki bir aracın içinde 'Bana yardım edin' yazılı bir kağıt parçası tuttuğunu gördüler.

Sapık yakalandı Kız çocuğunun elindeki kağıt parçasını görenler polisi aradı

911'in aranmasıyla polis olay yerine geldi. Araçtan çıkarılan kız çocuğu 'gözle görülür bir şekilde duygusal ve üzgün'dü.

Polisler araçta bir sahte silah buldu, kız çocuğunu kaçıran 61 yaşındaki Steven Robert Sablan gözaltına alındı. Mahkemede tutuklanan sapığın, kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu belirlendi.

Sapık yakalandı Kız çocuğunun elindeki kağıt parçasını görenler polisi aradı

Federal Soruşturma Bürosu'nun da (FBI) soruşturmaya dahil olduğunu belirten Amerikan basını, 61 yaşındaki sapığın jüri tarafından 'reşit olmayan birini cinsel saldırı için kaçırma' suçlamasıyla hapse gönderildiğini bildiriyor.

Kız çocuğu, Los Angeles ilçe çocuk ve aile hizmetleri departmanının koruma altına alındı.