Dünya Semadirek’te fırtınadan sonra OHAL

Semadirek’te fırtınadan sonra OHAL

27.09.2017 - 12:26 | Son Güncellenme:

Pazartesi’den beri Yunanistan’ın Semadirek adasını vuran fırtına sonrasında OHAL ilan edildi.

Semadirek’te fırtınadan sonra OHAL

Yunanisan'ın Semadirek adasını Pazartesi akşamından beri etkileyen fırtına sonrasında adada olağanüstü hâl (OHAL) ilan edildi.

Haberin Devamı

Fırtınayla birlikte Hora bölgesi çamur altında kaldı. Adadaki sağlık merkezi, belediye binası ve çevre yolları ise tamamen tahrip oldu. Toprak ve çamuru yollardan temizlemek için askeri kuvvetler seferber oldu. Thasos adasından seyyar sağlık merkezi gönderildi.

Kamariotissa-Lakkomatos arasındaki 50 km uzunluğundaki köprü çökünce, adanın güney bölümüyle ulaşım tamamen koptu. Adada hafta boyunca okullar kapalı kalacak.

“OHAL için faks bulamadım”

Semadirek Belediye Başkanı Thanasis Vitsas, “Sanki dağ eridi de binanın içinden geçti. Gitgide kötüleşen hava şartlarını görünce insanları uyarmaya çalıştım, evlerinde kalmalarını tembih ettim. Sel yolları nehre çevirmişti. Böyle bir durumla hiçbir zaman karşı karşıya kalmamıştık. Toprak, taşlar, arabalar bir yığın haline dönmüştü. Belediye binasındaki arşivler, cihazlar tamamen tahrip oldu. Telefon, elektrik, su bağlantıları koptu. Yardım istemek için zorluk çektik. Düşünün sabah adada olağanüstü hal ilan edilmesini talep etmek için faks bulamadım. Artık dilekçe yazmak için kâğıt bile kalmadı” dedi.

Haberin Devamı