Dünya Seri katil ölüm odasından sağ çıktı! Sekiz deneme başarısızlıkla sonuçlandı

Seri katil ölüm odasından sağ çıktı! Sekiz deneme başarısızlıkla sonuçlandı

04.03.2024 - 14:24 | Son Güncellenme:

En az beş cinayetten hüküm giyip hapse atıldı, hapisteyken mahkumlardan birini döverek öldürünce cezası idama çevrildi. Son nefesini vereceği ölüm odasına götürüldüğünde infazı tam sekiz kez damar yolu bulunamayınca başarısızlıkla sonuçlanandı. Af talep eden mahkum, "Her şey için pişmanım" dese de savcılık infazda kararlı.

Seri katil ölüm odasından sağ çıktı Sekiz deneme başarısızlıkla sonuçlandı

ABD'nin en uzun süredir ölümü bekleyen idam mahkumlarından biri, infazının gerçekleştirileceği odaya götürüldü. Ancak bir saat süren sekiz farklı denemeye rağmen idam başarısız oldu.  İdam cezasına çarptırılan ve yaklaşık 40 yıldır infaz edileceği günü bekleyen seri katil, yetkililer tarafından on yıllardır çözülememiş cinayet dosyasına karışmıştı. ABD'nin Idaho eyaletindeki yetkililer hala Thomas Creech adlı adamın idam edilip edilemeyeceği üzerinde ihtilaf yaşıyor. 

Haberin Devamı

Eyaletin şartlı tahliye kurulu geçen hafta Creech'in cezasının, af talebiyle ölümden ömür boyu hapse indirilip indirilmeyeceği konusunu ele alan bir toplantı düzenledi. Idaho'da üç, biri California'da ve biri de Oregon'da olmak üzere beş cinayetten hüküm giyen ve daha fazlasında da şüphelenilen 73 yaşındaki Creech, 1974 yılında hapsedildi. 1981 yılında hapishanede 22 yaşındaki mahkum arkadaşı David Dale Jensen'i öldüresiye dövdüğünde ömür boyu hapis cezası idam cezasına çevrildi.

Seri katil ölüm odasından sağ çıktı Sekiz deneme başarısızlıkla sonuçlandı

'YAPTIĞIM HER ŞEYDEN PİŞMANIM'

Creech'in dün Idaho Güvenlik Kurumu'ndaki infazı, üç tıbbi ekip üyesinin serum takmak için tam sekiz kez damar yolu bulmayı denemesine rağmen başarılı olamaması sonucu iptal edildi. Ceza İnfaz Kurumu Direktörü Josh Tewalt, tıbbi ekibin bazı denemelerde damara ulaşamadığını, bazılarında ise ulaşabilseler dahi damar kalitesi konusunda endişelendiklerini aktardı. Tewalt, "Her girişim birkaç dakika sürse de damar yolu açılamadığı için infaz iptal edildi" dedi. 

Haberin Devamı

Creech şartlı tahliye kuruluna "Şimdiye kadar yanlış yaptığım her şeyden pişmanım" dedi. 

"Şu an olduğum kişi, o zaman olduğum kişi değil. Belki de eskiden olduğum kişi merhameti hiç hak etmiyordu ama insanlara sunabileceğim çok şey olduğunu düşünüyorum."

SAVCILIK: O BİR SOSYOPAT

Ancak İlçe Savcılığı onun bir 'sosyopat' olduğunu savundu ve bir basın açıklamasında Creech'in 40'a yakın cinayet işlediğini itiraf ettiği bildirildi. Savcılık yaptığı açıklamada, "Cezasının hafifletilmesi halinde, mahkumlara daha fazla erişebileceği genel hapishaneye dönecek ve onları riske atacaktır" dedi. Açıklamada yanı sıra, "İdam cezasının istenmesi, herhangi bir savcılığın hafife alacağı bir karar değildir" denildi.

Creech'in avukatlarından Deborah Czuba, duyurunun 'herhangi bir gerçek kanıt' sağlamadığını savunmasını yaptı. Czuba, "Bu ayrıntılar bir şekilde Creech'i, kendisiyle hiçbir zaman bağlantısı olmayan bir suçta yeni bir şüpheli haline getiriyor, güvenlik güçleri onun 50 cinayet işlediği fantezisini kanıtlamaya kararlıydı” dedi.