Dünya Servetini kendi yarattı!

Servetini kendi yarattı!

22.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Harvard’daki eğitimini yarıda bırakarak internet ödeme sistemi Stripe’ı geliştiren 27 yaşındaki John Collison, servetini kendi yaratan en genç milyarder oldu.

Servetini kendi yarattı

Üniversiteyi bitirmedi
İrlandalı girişimci 27 yaşındaki John Collison, internet ödeme sistemi Stripe ile dünyanın, servetini kendi yaratan en genç milyarderi oldu. Ülkenin Tipperary adlı yaklaşık 4 bin nüfuslu küçük bir köyünde doğan John Colison ve ağabeyi Patrick Collison 2010’da üniversiteyi yarıda bırakarak Stripe’ı geliştirdi. Küçük şirketlerin eBay’de daha kolay ticaret yapabilmelerini sağlayan Auctomatic adlı yazılımlarını 2008’de 5 milyon dolara satan iki kardeş, Tesla Motors ve PayPal tarafından maddi olarak desteklendi.

‘Koşmayı severim’
Çocukluklarından beri bilgisayar programcılığına merak duyan ikili, bugün dünyada 100 binden fazla müşterisi ve 2016 itibarıyla 9 milyar 200 milyon dolar değeri olan şirketin sahibi. Kardeşlerin servetlerinin 1 milyar 300 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Dünyanın en genç milyarderleri listesinde John Collison’u, Snapchat’in ortağı Evan Spiegel ve ağabeyi Patrick takip ediyor. John Collison ise “Bana zengin olduktan sonra hayatımın nasıl değiştiğini soruyorlar. Oysa ben sadece boş zamanlarımda koşmayı severim. Çok pratik ve basit bir hobi” diyor.

Haberin Devamı