Dünya Sevgilisinin çocuklarını 'yük' olarak gördü, tüyler ürperten cinayete ikna etti: Cani çift idam edildi!

Sevgilisinin çocuklarını 'yük' olarak gördü, tüyler ürperten cinayete ikna etti: Cani çift idam edildi!

01.02.2024 - 13:07 | Son Güncellenme:

Sevgilisi, yeni bir gelecek istiyordu ve bunun için hastalıklı bir talebi vardı. Birlikte olduğu adamdan iki küçük çocuğunu öldürmesini istemişti, erkek arkadaşını buna ikna etmek için ise, akılalmaz bir metot kullanmıştı. İki küçük çocuk, tüyler ürperten bir şekilde hayata gözlerini yumdu. Her şey ortaya çıkınca, kan donduran olaylar zinciri ülkeyi sarstı ve çift idam edildi.

Sevgilisinin çocuklarını yük olarak gördü, tüyler ürperten cinayete ikna etti: Cani çift idam edildi

Çinli bir çift, babanın iki küçük çocuğunu balkondan atarak öldürmesinin ardından idam edildi.  Adamın yeni kız arkadaşı çocukları 'gelecekleri için bir yük' olarak görüyordu. Korkunç olay Takvimler 2020 yılını gösterirken Çin'in güneybatısındaki Chongqing şehrinde kayıtlara geçti. İki küçük çocuk bir gökdelenin 15. katından düşerek hayata gözlerini yumdu. Ancak gerçeklerin ortaya çıkması acıyı katladı ve çocukların cinayeti ülkeyi sarstı. 

Haberin Devamı

'ENGEL VE 'YÜK' OLARAK GÖRDÜ

Sevgilisinin çocuklarını yük olarak gördü, tüyler ürperten cinayete ikna etti: Cani çift idam edildi

Baba Zhang Bo ve kız arkadaşı Ye Chengchen, bir gökdelenin 15. katından iki çocuğun ölümcül düşüşü sebebiyle, ülkeyi şok eden bir olayla ölüm cezasına çarptırıldı. İki çocuğun babası Zhang, Chengchen ile ilişkisine başladığında genç kadının Zhang'in  evli ve çocukları olduğundan haberi yoktu.  Mahkemenin açıklamasına göre; Chengchen sevgilisinden, evlenmelerine 'engel' ve 'gelecekteki yaşamları üzerinde bir yük' olarak gördüğü iki çocuğunu öldürmesini istiyordu. 

MİDE BULANDIRAN 'GÖZ BOYAMA'

Sevgilisinin çocuklarını yük olarak gördü, tüyler ürperten cinayete ikna etti: Cani çift idam edildi

2020 yılının Kasım ayında Zhang, iki yaşındaki kızı ve bir yaşındaki oğlunu balkondan tüyler ürperten şekilde aşağı attı. Daha sonra kaza, süsü verebilmek için 'üzgün bir ifade takınarak' hızla alt kata doğru koştu.
Cani baba o dönemde, başını duvarlara vururken vurduğu ve kontrolsüzce ağlarken görüntülenmişti. Ancak savcılar bunların hepsinin 'göz boyama' olduğunu ilan etti.  Çocuklar pencereden düştüğünde kendisinin uyuduğu yalanını söyledi. Zeminde çocukların cesetlerini bulan insanların çığlıklarıyla uyandığını iddia ederek, bunun üzerine uyanıp aşağı koştuğunu ileri sürdü. 

Haberin Devamı

Sevgilisinin çocuklarını yük olarak gördü, tüyler ürperten cinayete ikna etti: Cani çift idam edildi

Küçük kız olay yerinde yaşamını yitirirken, erkek kardeşi ise aldığı yaralar yüzünden kısa süre içinde hayatını kaybetti. Çocukların annesi Chen Meilin yerel basına verdiği demeçte, eski kocasıyla velayeti paylaştıklarını aktararak, Zhang'ın çocuklarını hayattan kopardığı gün kızına bakmayı talep ettiğini ancak aslında o gün böyle bir yükümlülüğünün dahi olmadığını anlattı.

BİLEKLERİNİ KESEREK İKNA ETTİ

Meilin'in sağladığı kan dondurucu detaylar bununla sınırlı kalmadı. Buna göre, eski kocasının sevgilisi çocukları öldürmesi için ona baskı yapmıştı. Görüntülü konuşma yaptıkları sırada bileklerini kesen genç kadının görüntüsüne dayanamayan ve korkan adam onun hastalıklı talebini gerçekleştirmeye karar vermişti.  

Yerel basında çıkan haberlere göre; baba, sevgilisiyle eski evliliğinde sahip olduğu çocuklar olmadan yeni bir sayfa açarak, aile kurabilmek istiyordu ve çocukları da bunun için öldürdüğünü de itiraf etti. 

Haberin Devamı

'ÇOCUKLARIM KORKMUŞ MUYDU?'

Sevgilisinin çocuklarını yük olarak gördü, tüyler ürperten cinayete ikna etti: Cani çift idam edildi

Çocukların annesi yaşadığı acıyı anlatırken şöyle konuştu:

"Çocuklarımın babaları ve sevgilisi tarafından 15'inci kattan atıldığını duyduğumda duygularımı anlatacak kelime bulamadım. Çocuklarımın 15'inci kattan zemine doğu düşerken neler yaşadığını hayal bile edemiyordum. Çaresiz miydiler, korkmuşlar mıydı?"

Her ikisi de işledikleri tüyler ürperten cinayetten ötürü suçlu bulundu. Mahkeme, çiftin 2021 yılının Aralık  ayında idam cezasına çarptırıldığını ve 31 Ocak 2024'te idam edildiğini açıkladı. Zhang ve sevgilisinin suçlarını, soğukkanlılıkla planlanmış olması ülkede şok dalgalarına sebep oldu. İnfazları, sosyal medyada yaklaşık 200 milyon görüntülemeyle gündemdeki konular listesinin en üst sıralarına yükseldi. Devlet haber ajansı Xinhua'nın ilgili gönderisinin altındaki bir yorumda, 'Ceza suça uyuyor' yazıyordu.