Dünya ‘Silikon Vadisi’nin yıldızı kaçacaktı!

‘Silikon Vadisi’nin yıldızı kaçacaktı!

23.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Silikon Vadisi’nde kurduğu şirketle büyük bir dolandırıcılığa imza atan Elizabeth Holmes’un mahkemede suçlu bulunmasının ardından Meksika’ya tek yön uçak bileti aldığı ortaya çıktı.

‘Silikon Vadisi’nin yıldızı kaçacaktı

ABD’de ileri teknoloji şirketlerinin merkezi olarak görülen bölgeye “Silikon Vadisi” deniliyor. Elizabeth Holmes de buranın yıldızlarından biriydi. 2003’te 19 yaşındayken sağlık teknolojisi şirketi Theranos’u kuran Holmes, vaatleriyle yatırımcılardan 700 milyon dolar topladı. 2013 - 2014’te değeri 10 milyar dolara ulaşan şirketinin kompakt otomatik cihazlar kullanılarak yapılan hızlı kan testleri geliştirdiğini iddia etti. Ancak iddialarının yalan olduğu ortaya çıkan Holmes, geçen yıl dolandırıcılık kapsamındaki 4 suçtan mahkum oldu. 11 yıl hapis cezası alan ve şu anda hamile olan Holmes’un 27 Nisan’da teslim olması gerekiyor. Yeni ortaya çıkan dava dosyalarına göre, Holmes geçen yıl mahkemede suçlu bulunduktan sonra Meksika’ya kaçacaktı! Holmes’un (38) Meksika’ya tek yön bir uçak bileti satın alarak “ülkeden kaçmaya teşebbüs” ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Savcılar inanmadı

Yetkililer, Meksika’ya kaçış planından haberdar olduğunda, savcılar Holmes’un avukatlarına e-posta gönderdi. Holmes’un hukuk ekibinden adli makamlara gönderilen cevapta ise şu iddialarda bulunuldu: “Müvekkilimiz, arkadaşlarının Meksika’daki düğününe katılmak için bu uçak biletini satın almıştı. Kaçmayı düşünmediği için bildirimde bulunmadı ve izin istemedi. Müvekkilimizin seyahatini derhal iptal etmesini sağlayacağız.” Ama savcılar, “Yetkili makamlar müdahale etmeseydi, sanığın ne yapacağını bilmek mümkün olmayacaktı” dedi. Silikon Vadisi’nin en büyük dolandırıcılık olaylarından birine imza atan Holmes’un nisan sonunda cezaevine gireceği belirtildi.