Dünya Simpsonlar geleceği nasıl biliyor? Tüyler ürperten öngörülerin sırrı çözüldü!

Simpsonlar geleceği nasıl biliyor? Tüyler ürperten öngörülerin sırrı çözüldü!

01.05.2024 - 13:13 | Son Güncellenme:

Öngörüleri bir bir tutan popüler dizi, 'her şeyi bilmesiyle' tüm dünyada nam saldı. Öyle ki, gerçekleşen tahminler seyircilerin, yazarların zaman yolcusu veya ellerinde bir kristal küre olup olmadığını sorgulanmasına dahi yol açtı. Ünlü yapımın yazarı yaptığı açıklamayla bunu nasıl başardıklarını açıkladı. İşte detaylar...

Simpsonlar geleceği nasıl biliyor Tüyler ürperten öngörülerin sırrı çözüldü

'Sanat hayatı taklit eder' sözünü bilmeyen yoktu, ancak görünüşe göre Simpsonlar, nokta atışı öngörüleri ile bunu tersine çevirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Yapım, yıllar öncesinden yaptığı tahminlerin gerçekleşmesiyle kendine büyük bir şöhret edindi. Donald Trump'ın ABD Başkanlığı'ndan Kovid-19 salgınına, at eti skandalından, ebola salgınına nokta atışı öngörüler duyanları yıllar boyu şaşkına çevirdi. Bu örnekler, dizinin 35 sezonundan bu yana gerçek hayatta ortaya çıkan düzinelerce olaydan yalnızca bazılarıydı.

Simpsonlar geleceği nasıl biliyor Tüyler ürperten öngörülerin sırrı çözüldü

YAZARA GÖRE AÇIKLAMASI BASİT

Yapımın yazarlarından biri ise, verdiği demeçte hayranlarının dudaklarını uçuklatan dizinin geleceği nasıl tahmin edebildiğini açıkladı. Al Jean adlı yazara göre, bunun oldukça basit bir açıklaması var.

İngiliz bir dergiye konuşan yazar şöyle dedi:

"Yazarlarımızdan biri, yazdığı bölüm Donald Trump'ın Başkan olacağını tahmin eden adam, bunu en iyi şekilde özetledi, '700 bölüm yazarsanız ve hiçbir şey tahmin etmezseniz, o zaman oldukça kötüsünüz demektir. Yeterince dart atarsan, hedefine ulaşacaksın."

'11 EYLÜL OLAYI ÇOK TUHAFTI'

Simpsonlar geleceği nasıl biliyor Tüyler ürperten öngörülerin sırrı çözüldü

Her ne kadar aksini düşünmek istesek de, yazarların ellerinde gizli bir zaman makinesi veya kristal küre yok gibi görünüyor. Jean yine de bazı tahminlerin ürkütücü olduğunu kabul ediyor. "11 Eylül olayı çok tuhaftı" dedi.

Haberin Devamı

"Dünya Ticaret Merkezi bölümünde, kulelere benzeyen 11 rakamının yer aldığı, günde 9 dolar yazan bir broşür vardı. Bu 1996'daydı, bu uç bir tesadüf gibi çılgıncaydı. Ancak çoğunlukla bunlar sadece bilinçli tahminler."

Yazar şöyle devam etti: 

"Stanley Kubrick 1968'de 2001: A Space Odyssey filmini yaptı ve içinde Zoom ve iPad'ler var ama bunun sebebi, dünyanın 30 yıl sonra nasıl görünebileceğini inşa etmesine yardımcı olan fütürologların olmasıydı."

Görünen o ki, Simpsonların hangi hikayelerinin gerçekleşmeye devam edeceğini bekleyip görmemiz gerekecek.