Dünya Geleceği bilip, yıllar öncesinden yayınlıyorlar: İşte, 'Her şeyi bilen' Simpsonların gerçekleşen tahminleri!

Geleceği bilip, yıllar öncesinden yayınlıyorlar: İşte, 'Her şeyi bilen' Simpsonların gerçekleşen tahminleri!

07.04.2024 - 13:22 | Son Güncellenme:

Öngörüleri bir bir tutan popüler dizi, 'her şeyi bilmesiyle' tüm dünyada nam saldı. Öyle ki, yıllar öncesinden yayınlanan bölümler şoke edici şekilde salgın hastalıklardan, seçim tahminlerine kadar nokta atışı yorumlar yapıyor. Listede neler yok ki, işte bazıları...

Geleceği bilip, yıllar öncesinden yayınlıyorlar: İşte, Her şeyi bilen Simpsonların gerçekleşen tahminleri

 Ünlü yapım The Simpsons, yıllar sonra gerçekleşen ürkütücü öngörüleriyle sevenlerini asla hayal kırıklığına uğratmıyor. Öyle ki, gerçekleşen tahminler seyircilerin, yazarların zaman yolcusu olup olmadığını sorgulamasına dahi yol açıyor. Ayrıca en iyi Simpsons tahminleri sadece şok edici değil, aynı zamanda genellikle tuhaf, komik ve aynı zamanda bir şekilde mantıklı olmalarıyla biliniyor.

Haberin Devamı

The Simpsons gerçekten dünyadaki olayları tahmin ediyor olabilir mi, yoksa dünya sadece senaryolarını takip ederken şansları mı yaver gitti? Uzun yıllardır devam eden sitcom'un 35. sezonuyla hayranlar, son sezonlardaki çılgın hikayelerden hangilerinin gerçek olabileceğine dair yorumlar yapıyor. Henüz bu yorumlardan hangilerinin doğru olduğunu söylemek mümkün olmasa da, işte ekranların sevilen ailesinin tam isabet dedirten tahminleri...

EBOLA SALGINI:


9. Sezon, 3. Bölüm (1997)

'Lisa'nın saksafonu', Lisa'nın müzik enstrümanına karşı sevgisinin nereden geldiğinin hikayesini anlatan bölüm. Bir sahnede Bart'ın hasta olduğu ve kendini kötü hissettiği görülüyor, bu yüzden Marge garip başlıklı bir kitap okuyarak onu neşelendirmeye çalışıyor. Kitabın adıysa 'Meraklı George ve Ebola Virüsü'. Hastalığın 2000 yılındaki ve daha sonra 2014'teki salgına kadar geniş çapta bilinmediğini düşünürsek garip bir anlatım seçimi.

2000 yılındaki Ebola salgını, Kongo Cumhuriyeti'nde 254, Uganda'da ise 224 kişinin hayatını kaybetmesiyle manşetlere çıkmıştı. Bölümün ilk yayınlandığı tarihte hala nispeten bilinmiyor olduğundan, hastalığın Simpsonlar'da yer aldığını görmek tuhaf. Bu zayıf bir bağlantı olsa da sadık hayranların bir kısmı hala bunu belirtmeye istekli.

KÜTÜPHANE GÖREVLİSİ ROBOTLAR:


'Lisa'nın Düğünü' - 6. Sezon, 19. Bölüm (1995)

Esas itibariyle geleceğe hızlı bir bakış olan 'Lisa'nın Düğünü' bölümünün yapımın pek çok tahminde bulunması mantıklı. Bölüm Lisa'nın, gelecekteki üniversitesinde tanışacağı 'Hugh Parkfield' adında üst sınıf bir İngiliz adama aşık olacağını ve evleneceğini tahmin eden bir falcıyla yaşadığı tecrübeye odaklanıyor. O gelecekte kütüphanecilerin yerini robotlar almış durumda.

2016 yılında Aberystwyth Üniversitesi öğrencileri, etrafta dolaşabilen ve insanlara yardım edebilen bir kütüphane robotunun prototipini oluşturarak tam olarak bunu gerçeğe dönüştürdüler. Robotun adı tanıdık gelebilir çünkü aynı zamanda 'Hugh' olarak da adlandırılıyor.

JOE BIDEN VE KAMALA HARRIS'İN SEÇİLMESİ


Eski ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef alan özel kısa filmde The Simpsons, West Side Story'den (Batı Yakası Hikayesi) bir şarkının canlandırmasını yapıyor. Trump ile Alexandria Ocasio-Cortez gibi siyasi figürler arasındaki rekabeti tasvir ediliyor. Bölümde son dönemdeki siyasi değişimlerle şok edici benzerlikler taşıyan kısa bir sahne de var.

Tasvir edilen dansçılardan biri, yapım yayınlandığı sırada aday dahi olmayan ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ti

Haberin Devamı
PANDEMİ:


4. Sezon, 21. Bölüm (1993)

1993'te Simpsonlar ilk kez 'Zincirlenmiş Marge' bölümünü yayınladı. Bölüm, hırsızlıkla suçlanan ve hapis cezasına çarptırılan Marge'a odaklanıyordu. Kasabanın geri kalanı, bir ürün sevkiyatının Springfield'a ulaşmasının ardından 'Osaka Gribine' yakalandı.

Dizide anlatılan Osaka Gribi, COVID-19 salgınına benzer bir salgına sebep oluyordu. Hastalık bir diğer benzerliğe göre ise, ABD'ye ulaşmadan önce farklı bir ülkede ortaya çıkmıştı. Yanı sıra, hemen uygulanabilecek bir tedavisi yoktu.

AT ETİ SKANDALI:

5. Sezon, 19. Bölüm (1994)

Springfield İlköğretim Okulu'ndaki yiyeceklere asla güvenmeyin, bahsi geçen bölümde geçen kısa bir espri, okuldaki öğle yemeğini hazırlayan görevlinin yemeklerine at etini nasıl gelişigüzel eklediğini ortaya gözler önüne seriyor.

Bölüm, İngiliz gazetesi The Guardian'ın bir haberinde yer bulan ve 2013 yılında kayıtlara geçen kötü şöhretli 'at eti skandalını' akıllara getirdi. Haberde İngiltere'nin en büyük süpermarket zincirinin burgerlerinde kullanılan etin %29'unun 'at eti' olduğu ortaya konmuştu.

Yaşanan skandal sonrası, milyonlarca ürün Avrupa'nın dört bir yanından çekildi ve tedarik zincirinin nasıl bu kadar korkunç şekilde tehlikeye atıldığı konusunda kamuoyu tepkisi oluştu.

TRUMP'IN ABD BAŞKANI OLMASI:


11. Sezon, 17. Bölüm (2000)

'Geleceğe giden Bart' bölümü 2000 yılında gösterime girdi ve Bart Simpson kendisinin ve kız kardeşinin geleceğini gördü. Ülkenin liderinin Lisa Simpson olduğu görülüyor.

Ayrıca Lisa'nın dudaklarından dökülen bir replik dikkat çekiyor. Buna göre Lisa, 'eski Başkan Donald Trump'ın görevi bırakmasının ardından ülkenin ekonomisini düzeltmekle görevlendirildiğini' bildiriyor.

Haberin Devamı