Dünya Şoförsüz otobüs ilk gün kaza yaptı

Şoförsüz otobüs ilk gün kaza yaptı

10.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Las Vegas’taki şoförsüz otobüs servisi açılışı yapıldıktan iki saat sonra bir kamyonla çarpıştı.

Şoförsüz otobüs ilk gün kaza yaptı

ABD’nin Las Vegas kentindeki sürücüsüz otobüs, hizmetteki ilk gününde kaza yaptı. Kaza sırasında birkaç kişiyi taşıdığı belirtilen otobüs, düşük hızda seyreden bir kamyonla çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken, olayın kamyonun sürücüsünün hatası sonucu yaşandığı vurgulandı. Polis daha sonra kamyon şoförüne ceza kesti.

Tekrar yola çıkacak

Las Vegas Belediyesi’nin sözcü Jase Radke, kazanın çok küçük bir olay olduğunu ve otobüsün yollara geri dönüş yapacağını belirterek “Kamyon sokaktan çıkarken, şoförsüz otobüs yapması gerekeni yaptı ve durdu. Ancak kamyon şöförü durmadı” dedi. Şoförsüz araçların karıştığı kazaların çoğunun insan hatasından kaynaklanırken uzmanlar, kazalar olsa bile şoförsüz araç teknolojisinin yollardaki güvenliği artırma potansiyelinin büyük olduğunu bildirdi. Azami hızı saattte 45 km olan ancak genelde saatte 25 km hızla seyreden şoförsüz otobüsler 15 yolcu kapasitesine sahip.

Haberin Devamı

'Büyük Fiyasko'

Test aşamasını yerinde takip eden bazı yerel medya kuruluşları, kaza sonrası ilk gelişmeleri aktarırken olayı 'Büyük Fiyasko' başlığıyla haberleştirdiler. Kamyon şoförünün hatalı olduğunun anlaşılması sonucu haber değiştirildi.