Dünya Şok görüntüler... Havaalanında makineli tüfekli karantina!

Şok görüntüler... Havaalanında makineli tüfekli karantina!

06.10.2022 - 14:30 | Son Güncellenme:

"Sıfır Kovid" muhafızları, üzerlerinde beyaz koruyucu kıyafetler, ellerinde makineli tüfekler ve kalkanlarla yolculara dehşeti yaşattı. Korku içindeki yolcular görüntüleri gizli gizli sosyal medyada paylaştı.

Şok görüntüler... Havaalanında makineli tüfekli karantina

Koronavirüsün sıfır noktası Çin'i tekrar korku sardı. Vakalardaki patlamanın ardından, ülkenin Yunnan eyaletinden şoke edici görüntüler geldi.

Haberin Devamı

Beyaz koruyucu kıyafetler içerisindeki görevliler, Kovid vakalarındaki ani artışın ardından Xishuangbanna Havalimanı'nı kilit altına aldı. Havaalanında mahsur kalan korkmuş aileler, evlerine gitmek için yalvarırken, ikinci şoku kendilerine makineli tüfekler doğrultulduğunda yaşadılar.

KALABALIĞI MAKİNELİ TÜFEKLERLE GERİ PÜSKÜRTTÜLER

Sosyal medyada gizlice paylaşılan görüntüler dün Xishuangbanna Havalimanı'nda çekildi. Görüntülerde Yunnan'daki havaalanında insanları kalmaya zorlayan silahlı ve kalkanlı görevlilerin, kalabalığı nasıl geri püskürttüğü görülüyor.

Şok görüntüler... Havaalanında makineli tüfekli karantina

"HEPİMİZİ ÖLDÜRECEK MİSİN?"

Ellerin de otomatik silahlar olan görevliler tarafından üzerlerine kapıların kitlenmesiyle havaalanında mahsur kalan öfkeli insanlar bir yandan gözyaşı dökerek "hepimizi öldürecek misin?" diye bağırıyordu.

Şok görüntüler... Havaalanında makineli tüfekli karantina

Haberin Devamı

61 VAKA YÜZÜNDEN TAMAMEN KAPANDILAR

Sokağa çıkma yasağı, bu hafta başlarında Yunnan eyaletinde 61 yeni koronavirüs vaksının ortaya çıkmasının ardından geldi. Karar, bu ay yapılacak parti kongresi öncesinde tansiyon yükselirken virüsün yayılmasını durdurmaya yönelik bariz bir girişimdi. Başkan Xi Jinping'in yaklaşmakta olan zirvede üçüncü kez iktidara gelmesi bekleniyor. Xi, vakaları ortadan kaldırmak amacıyla aylarca tüm şehirleri kapatan 'Sıfır Kovid' politikasını liderliğinin temel taşı haline getirdi.

Çin'in Çarşamba sabahı toplam 273 yeni Kovid vakası bildirmesi nedeniyle, havaalanı için de tecrit kararı verildi. Yunnan da dahil olmak üzere 27 bölgede, vaka sayılarında artış bildirildi.

ULAŞIM DURDU: HER ŞEY İPTAL!

Şok görüntüler... Havaalanında makineli tüfekli karantina

'Xishuangbanna havaalanında iki saatlik bir tur için 8 bin yuan (yakşalık 2 bin 600 TL) harcadım. Gerçekten dilim tutuldu" diyen bir yolcu, uçağı havalimanına iniş yaptıktan sonra sosyal medyada paylaşım yaparak isyan etti.

Telegraph gazetesinin bildirdiğine göre, ülke çapında birçok bölge son salgın nedeniyle virüs önlemlerini artırıyor. Sincan bölgesinin başkenti Urumçi'deki havaalanı, Çarşamba günü giden uçuşların yüzde 97'sini ve gelen uçuşların yüzde 95'ini iptal etti. Tüm tren ve otobüsler de bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.

Haberin Devamı

22 MİLYON KİŞİYE YASAK

22 milyon kişiye ev sahipliği yapan bölge, Salı günü 38 yeni asemptomatik vaka bildirdiğinde, seyahat yasakları art arda geldi. Sakinlerin bölgeyi terk etmeleri yasaklandı ve analistler, Çin Ulusal Günü tatili için seyahat eden yüzlerce vatandaşın yeni kısıtlamalar nedeniyle mahsur kalabileceğini düşünüyor. Ayrıca Başkan Xi'nin parti kongresi öncesi vakalarda ciddi artış yaşanmaması için önlemleri sıkı tutucağına dair endişeler patlak veriyor.

"AŞIRI GÜÇ KULLANILACAK"

İç Moğolistan bölgesinin parti başkanı Sun Shaocheng, Cumartesi günü verdiği yaptığı açıklamada, yetkililerin bulaşmayı önlemek adına "tavukları öldürmek için, inekleri öldürmede kullanılan bıçağı kullanacağını" söyledi. Bloomberg'e göre bu ifade, yetkililerin aşırı güç kullanacağını ima ediyor.

Şok görüntüler... Havaalanında makineli tüfekli karantina

Shaocheng, "Enfeksiyonlar kontrol altına alınmalı ve özellikle Pekin'e yayılmamalı" dedi. Hükümet, vatandaşları tatil boyunca seyahat etmemeleri konusunda uyaran bir kılavuz yayınladı. Çünkü bu seyahat dönüşünde yaşadıkları yere virüs taşıyabilecekleri anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Pekin Salı günü, biri İç Moğolistan'dan gelen bir ziyaretçi olmak üzere üç vaka görüldüğünü doğruladı. Ancak yetkililer, üç vakanın da karantinada tespit edildiğini belirtiyor.