Dünya Son dakika... 6.1'lik deprem tüm Tayvan'ı salladı

Son dakika... 6.1'lik deprem tüm Tayvan'ı salladı

10.12.2020 - 17:55 | Son Güncellenme:

Yerel saatle akşam 21.19'da gerçekleşen sarsıntı başkent Taipe'de hissedildi, hızlı tren seferleri durduruldu. Pasifik Ateş Çemberi üzerindeki ülkede büyük panik yaşandı, yerel kaynaklar depremin büyüklüğünü 6.7 olarak veriyor.

Son dakika... 6.1lik deprem tüm Tayvanı salladı

Güney Asya ülkesi Tayvan'da yerel saatle 21.19'da bir deprem meydana geldi. Denizde gerçekleşen sarsıntının merkez üssü, Yilan kentine 34 kilometre mesafedeydi.

Haberin Devamı

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 6.1 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 73 kilometre olduğunu bildiriyor. Yerel kaynaklar depremin büyüklüğünü 6.7 olarak verdi.

Reuters haber ajansı, başkent Taipe'deki binaların sallandığını ve bazı hafif hasar bildirimlerinin olduğunu duyurdu. Şimdiye kadar gelen bilgilere göre, yaralanan kimse yok.

Depremin ardından bir ada devleti olan Tayvan'ın kuzeyi ve güneyini bağlayan hızlı tren seferleri bir süre durduruldu.

Pasifik Ateş Çemberi'ndeki iki devasa tektonik plakanın birleşme noktasının yanında yer alan Tayvan'da, son büyük deprem 2016 yılında yaşandı ve 100'den fazla insan hayatını kaybetti. 1999 yılındaki 7.3'lük sarsıntı ise büyük yıkıma yol açmış ve 2 bini aşkın can almıştı.

Haberin Devamı

Pasifik Ateş Çemberi, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat ediyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Yazarlar