Dünya Son dakika...Duayen muhabir Fisk: ABD Kürtlere ihanet edecek

Son dakika...Duayen muhabir Fisk: ABD Kürtlere ihanet edecek

25.11.2017 - 14:17 | Son Güncellenme:

İngiliz The Independent gazetesinin deneyimli muhabiri Robert Fisk, PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ABD desteğinin yok olacağını belirtti. “Önümüzdeki aylarda terk edilecek, ihanet edilecek veya unutulacak olan Kürtler” ifadesini kullandı.

Son dakika...Duayen muhabir Fisk: ABD Kürtlere ihanet edecek

Soçi’deki Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin bir araya geldiği Suriye zirvesi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin bölgedeki geleceğini sorgulayanlar artıyor.

Haberin Devamı

Son olarak The Independent'ın Pulitzer ödüllü Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, ABD’nin Ortadoğu’da etkisizleştiğini vurguladı. Bölgenin geleceğine dair karamsar yorumlarda bulunan Fisk, ABD'nin gelecek aylarda terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’yi de terk edeceğini vurguladı. Deneyimli yazar, şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki aylarda terk edilecek, ihanet edilecek veya unutulacak olan Kürtleri ve hepsi üç harfli kısaltmalardan oluşan tuhaf isimli milisleri destekleyen az sayıdaki Amerikan özel güçleri haricinde, ABD gerçekten de bir Cheshire kedisine dönüştü; bazen gözümüzün önünden tamamen kayboluyor. Belki de geriye sadece Cheshire kedisinin gülümsemesi kalacak. Sanırım Ortadoğu’da tek kelimelik bir adı olan tek silahlı güç de Hizbullah. Ve onlar da ‘terörist’ listesinde – ama tabii ki Putin’in, Hizbullah’ın müttefiki Beşar’ı desteklediği Moskova’da değil...”

Haberin Devamı

“Artık YPG’ye silah yok!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Donald Trump arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesi hakkında açıklama yapan Beyaz Saray, ABD Başkanı’nın iki ülke arasındaki ortaklığı bir kez daha teyit ettiğini ifade etti.

İki taraftan gelen açıklamaların ardından; AP haber ajansı, ABD'nin artık terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah vermeyeceğini duyurdu.

Daha önce açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Trump'ın artık YPG'ye silah verilmeyeceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söylediğini aktarmıştı.