DünyaSon dakika haberi... Canlı blog | İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ilgili flaş gelişme!

Son dakika haberi... Canlı blog | İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ilgili flaş gelişme!

12.04.2020 - 12:52 | Son Güncellenme:

Tüm dünyadan corona virüs haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 1 milyon 800 binin üzerine çıktı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 110 bini aşmış durumda. Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. İşte corona virüs ile ilgili tüm dünyadan son dakika gelişmeleri...

Son dakika haberi... Canlı blog | İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ilgili flaş gelişme

17.55 Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 1 milyon 800 bini aştı.

Haberin Devamı

17.10 ABD'de Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1831 artarak 20 bin 608’e yükseldi.

16.10 İngiltere'de ölü sayısı 657 artışla 8 bin 937'den 9 bin 594'e yükseldi. Birleşik Krallık'ta ise corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 612 olarak açıklandı. Yalnızca İngiltere'de 9 bin 594 kişi yaşamını yitirirken, İskoçya’da 566, Galler’de 369 ve Kuzey İrlanda’da 118 hayata gözlerini yumdu.

15.30: Yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Ancak Johnson'ın hemen işe dönmeyeceği bildirildi. Johnson, Londra'daki St Thomas Hastanesi'nde geçen Pazar'dan beri Covid-19 tedavisi görüyordu.

Haberin Devamı

Taburcu sonrası ilk açıklama Johson'un nişlanlısı Carrie Symonds'dan geldi. Symonds sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Geçen hafta çok karanlık zamanlar yaşadık” dedi.

Son dakika haberi... Canlı blog | İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ilgili flaş gelişme

13.30 Papa Francis, Avrupa salgınına karşı 'dayanışma' çağrısında bulundu. Papa, ayrıca küresel çatışmalarda 'acil' ateşkes çağrısında bulundu.

12.48 - İran’da son 24 saatte corona virüsü nedeniyle 117 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu, ülke genelinde ölenlerin sayısı 4 bin 474'e, vaka sayısı ise 71 bin 686’ya yükseldi.

12.35 - İspanya'da Covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 619 artarak 16 bin 972'ye yükseldi.

11.46 - Endonezya'da Sağlık Bakalınlığı açıklama yaparak, corona virüs vakalarının son 24 saatte 399 arttığını belirtti. Böylece ülkedeki toplam vaka 4 bin 241'e yükselmiş oldu. Bu artış, ülkedeki vaka sayısındaki en yüksek artış olarak kayıtlara geçti. 

11.40 - Filipinler'de 24 saatte 50 kişi corona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece ükedeki ölü sayısı 297'ye yükseldi. Vaka sayısı ise 220 artışla 4 bin 648'e yükseldi.

11.05 - Yeni tip corona virüse yakalanıp yoğun bakımda 3 gün geçiren Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) çalışanlarına teşekkür notu yolladı.

Londra'daki St Thomas Hastanesi'ndeki doktor ve hemşirelere yönelik kısa bir açıklama yapan Johnson "Ne kadar teşekkür etsem azdır. Onlara hayatımı borçluyum" dedi.

Haberin Devamı

10.55 - Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC), Güney Kore’de corona virüs (Covid-19) tedavisi gören kişilerin yüzde 70’inden fazlasının iyileştiğini açıkladı.

10.36 - Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, coronavirüs salgını sebebiyle ‘sokağa çıkma yasağının’ uzatıldığını açıkladı. Suudi Arabistan'daki bir çok kentte sağlık kurumları, eczaneler ve temel gıda ihtiyaçları satılan dükkanlar dışında tüm ticari faaliyetlerin yasaklanmıştı. Halkın sadece zorunlu ihtiyaçlarını temin için evinden çıkabilecekleri belirtilmişti. Suudi Arabistan’da 4 bin 033 coronavirüs vakası bulunurken, salgında 52 kişi hayatını kaybetti.

10.25 - Rusya'da corona virüs vakaları 24 saat içinde 2 bin 186 artışla toplam 15 bin 770'e yükseldi.

Son dakika haberi... Canlı blog | İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ilgili flaş gelişme

09.30 - Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 108 bin 854’e, virüs bulaşan hasta sayısı ise 1 milyon 781 bin 053’e yükselirken; 404 bin 554 kişi de tedavi edildi.

Haberin Devamı

09.20 - Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, Çin ana karasında 97'si yurt dışı, 2'si yurt içi kaynaklı 99 yeni vaka tespit edildiği belirtildi. Covid-19 nedeniyle ülkede yeni can kaybı olmadığına dikkat çekilen açıklamada, 50 kişinin tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca enfekte hastalarla yakın teması olan ve müşahede altında tutulan 1534 kişinin de tıbbi gözetimden çıktığı kaydedildi. Çin'de salgının başından bu yana 82 bin 52 kişide yeni tip koronavirüs tespit edilirken, virüs nedeniyle 3 bin 339 kişi hayatını kaybetti, virüse yakalanan 77 bin 575 hasta da iyileşti.

09.15 - Bangladeş'in Gopalganj bölgesinde, bir polis memurunda yeni tip corona virüs tespit edilmesi üzerine aynı karakolda görevli 66 polis evlerinde karantinaya alındı. Muksudpur polis karakolu amiri A. K. Azad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "En yüksek ihtiyati tedbirlerin bir parçası olarak, bu karakoldaki 66 polisin tamamını, üst makamların talimatı doğrultusunda iki haftalığına ev karantinasına gönderdik." dedi. Karakolda görev yapan 12 polisten alınan örneklerin Covid-19 testi için başkent Dakka'ya gönderildiğini söyleyen Azad, "Diğerlerinin örnekleri de yakında laboratuvara gönderilecek." diye konuştu. Bangladeş'te şimdiye kadar 482 kişide yeni tip corona virüse rastlanırken, virüs nedeniyle 30 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

08.55 - Myanmar hükümeti, yeni tip corona virüs salgınının yayılmasını önlemek için tüm uluslararası uçuşlara getirilen yasağın süresinin uzatıldığını duyurdu. Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığı'ndan Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii, Facebook'tan yaptığı açıklamada, 29 Mart-13 Nisan arasında geçerli olmak üzere gelen uçuşlar için getirilen yasağın 30 Nisan'a kadar uzatıldığını belirtti. Sivil Havacılık Departmanından, tedbirin yardım, kargo, yaralı tahliyesi ve özel olarak onaylanmış uçuşlar için geçerli olmayacağı bildirildi. Myanmar'da şimdiye kadar 38 kişide yeni tip corona virüse rastlanırken 3 kişi hayatını kaybetti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler