Dünya 'Hepsi Putin'in bir mesajı!' Canlı yayında sunucunun yüz ifadesini değiştiren açıklama

'Hepsi Putin'in bir mesajı!' Canlı yayında sunucunun yüz ifadesini değiştiren açıklama

29.01.2024 - 11:45 | Son Güncellenme:

ABD'nin Başkan Biden ve yardımcısından sonra gelen ismi Nancy Pelosi, Orta Doğu'ya yayılan İsrail-Hamas savaşıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. CNN International sunucusunun bile yüzünün değiştiği açıklamaların başrolünde ise Rus lider Putin vardı.

Hepsi Putinin bir mesajı Canlı yayında sunucunun yüz ifadesini değiştiren açıklama

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 2022 yazında Asya turu kapsamında ziyaret ettiği Tayvan'da Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen'le görüştü. Çin, Pelosi'nin ziyareti öncesi Tayvan Boğazı'na savaş uçakları gönderdi. Pelosi'nin ziyaretiyle beraber sahaya çıkan Çin ordusu bölgede 4 günlük bir askeri tatbikat düzenledi. Tayvan ise Çin'in askeri tatbikat planını kınadı. Savunma Bakanlığı Çin'in olası sınır ihlallerine karşılık verileceğini açıkladı. ABD'de protokolde Başkan ve Başkan Yardımcısı'ndan sonra üçüncü sırada bulunan Pelosi'nin Asya turunun detayları güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı. Rusya da o dönem ABD'yi, Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin bölgede gerginliği artıracağı yolunda uyardı.

Haberin Devamı

ABD'NİN 3 NUMARASI: HEPSİ PUTİN'İN BİR PLANI

İsrail ve Hamas arasında çıkan savaşla birlikte Pelosi dünya basınında birçok defa tekrar gündeme oturdu. Savaşın bitmesi için ateşkes çağrısında bulunan ABD'liler defalarca Pelosi'nin evinin önünde eylem düzenledi. Bu gece saatlerinde CNN International'e katılan ve evinin önündeki ateşkes çağrılarından şikayet eden Pelosi, konuyu çok ilginç bir yere taşıdı. Nancy Pelosi, ABD'li yetkililerin Gazze'deki ateşkes çağrısı yapmalarının nedenini Putin'in emri olduğunu öne sürdü ve Rusya'yı ABD'nin içişlerine karışmakla suçladı.

Hepsi Putinin bir mesajı Canlı yayında sunucunun yüz ifadesini değiştiren açıklama

Pelosi konuyla ilgili şöyle dedi:

"Onlarla ateşkes yapmak doğrudan Putin'in bir mesajı. Aynı şey Ukrayna için de geçerli. Bu Putin'in bir mesajı, başka bir şey değil. Hepsini o kontrol ediyor"

Sunucunun "ABD'deki ateşkes protestoları, Rusların bir planı mı?" sorusuna da yanıt veren Pelosi, "Ateşkes çağrısı yapan grupları kimin finanse ettiği araştırılmalı. FBI'yı bu konuda acil olarak çalışmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Hepsi Putinin bir mesajı Canlı yayında sunucunun yüz ifadesini değiştiren açıklama

TOWER 22 VURULDUKTAN HEMEN SONRA KONUŞTU

28 Ocak Pazar akşamı ise, ABD Başkanı Joe Biden bütün Orta Doğu'yu çalkalayan açıklamayı yaptı. Ürdün'deki bir ABD üssüne düzenlenen silahlı insansız hava aracı saldırısında üç Amerikan askerinin öldüğünü duyuran Biden, misillemede bulunacaklarını söyledi. Kamikaze drone'un vurduğu üste 34 ABD askeri de yaralandı. Yaralı askerlerden sekizi, tedavileri için üs bölgesinden tahliye edildi. Bu saldırıyla beraber İsrail-Hamas savaşında ilk kez ABD askerleri yaşamını yitirdi.