Dünya Son dakika... Litvanya'dan Gürcistan ve Ukrayna'nın NATO üyeliğine destek!

Son dakika... Litvanya'dan Gürcistan ve Ukrayna'nın NATO üyeliğine destek!

03.06.2021 - 20:48 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte, ülkesinin, Ukrayna ve Gürcistan'ın NATO'ya üye olmasını güçlü şekilde desteklediğini söyledi.

Son dakika... Litvanyadan Gürcistan ve Ukraynanın NATO üyeliğine destek

 

Simonyte, 14 Haziran'da yapılacak NATO Zirvesi'ne hazırlık kapsamında geldiği Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. 

Haberin Devamı

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Simonyte, NATO'nun savunma ve caydırıcılık stratejisinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Simonyte, ülkesinin NATO harcamalarına katkısını artırdığını, küresel misyon ve operasyonlara destek vererek gelecek 10 yılda bu yönde adım atmaya devam edeceğini bildirdi. 

Blok olarak Belarus'taki Alexander Lukaşenko rejimi ve Kremlin üzerinde daha fazla baskı uygulanması gerektiğini vurgulayan Simonyte, bu yolla siyasi mahkumların serbest bırakılmasının sağlanması konusuna değindi. 

Simonyte, Litvanya'nın NATO'da "açık kapı" politikasını desteklediğini belirterek, "Bu anlamda Ukrayna ve Gürcistan'ı güçlü şekilde destekliyor olacağız." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Litvanya, 2004'te Romanya, Bulgaristan, Slovakya, Slovenya, Estonya ve Letonya ile birlikte NATO'ya üye olmuştu.