Dünya Pentagon ve ABD ordusu çaresiz kaldı! Resmi açıklama geldi: Batının silahları artık devre dışı

Pentagon ve ABD ordusu çaresiz kaldı! Resmi açıklama geldi: Batının silahları artık devre dışı

26.05.2024 - 12:53 | Son Güncellenme:

Rus ordusu Pazar sabahı 200 kişinin içinde olduğu süpermarketi havaya uçurdu. Ukrayna kanadı ise artık savaşta batının hiçbir silahının işe yaramadığını nedenleriyle açıkladı.

Pentagon ve ABD ordusu çaresiz kaldı Resmi açıklama geldi: Batının silahları artık devre dışı

Dünyayı temellerinden değiştiren savaşta iki yıl geride kaldı. Halihazırda 1000 kilometreyi bulan cephe hattında Rus ordusu son aylarda önemli bir üstünlük elde etti. İran'a ait kamikaze drone'ların bir dönem fazlasıyla konuşulduğu savaşta Kuzey Kore balistik füzeleri dahi ateşlendi. Rus ordusu savaşın başlarında klasik savaş taktikleriyle küçük bir ilerleme sağlasa da sayılarının fazla olması ve hava üstünlüğünü sürdürmeleri nedeniyle ciddi kazanımlar yaşadı. ABD tarafından bu hava desteğinin durdurulması için ise Kiev yönetimine HİMARS'lar verildi. 80 kilometrelik bir alanda uçan her şeyi vurabilecek kapasitede olan ABD'nin bu son teknoloji ürünü Ruslara karşı etkisiz kaldı. The Washington Post tarafından elde edilen gizli bilgilerde Ukrayna'nın, hedeflemeyle ilgili sorunlar nedeniyle Batı tarafından sağlanan silahların çoğunu kullanmayı bırakmak zorunda kaldığını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

"BÜTÜN SİLAHLAR DEVRE DIŞI"

Bunlar arasında artık hedeflere güvenilir şekilde ateş edemeyen Excalibur GPS güdümlü top mermileri de bulunuyor. Rusya ise batının verdiği bu silahların sinyallerini bozarak etkisiz hale getiriyor. Rusların bu sinyal bozma taktiği hakkında konuşan Ukraynalı bir askeri kaynağa göre, savaşın başlarında hedefleri tek atışla yok etme yeteneğiyle övülen Himars sistemi artık "tamamen etkisiz" hale geldi. Telegraph gazetesi ise ABD ve Pentagon'un bu sisteme karşı bir çözüm aradığı belirtiliyor. Ukrayna kanadı ise bu konuyla ilgili hem ABD hem de diğer batılı ülkelerle ortak çalışarak çözüm aradıklarını ifade etti. Yetkililer ayrıca Rusya'nın Elon Musk'ın Starlink uydu sistemlerini dahi bozduğunu öne sürüyor.

Haberin Devamı

Pentagon ve ABD ordusu çaresiz kaldı Resmi açıklama geldi: Batının silahları artık devre dışı

SÜPERMARKETİ VURDULAR

Öte yandan Rusya bugün Harkiv'de yer alan bir süpermarkete hava saldırısı düzenledi. Saldırı esnasında içeride en az 200 Ukraynalının olduğu belirtirken en az 12 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi ise yaralandı.

Pentagon ve ABD ordusu çaresiz kaldı Resmi açıklama geldi: Batının silahları artık devre dışı

'RUS ÇILGINLIĞI'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, düzenlenen saldırıyı ‘Rus çılgınlığının başka bir tezahürü’ olarak nitelendirerek, “Harkiv'e yönelik bu saldırı Rus çılgınlığının bir başka tezahürüdür, bunu ifade etmenin başka bir yolu yoktur. Sadece Putin gibi deliler insanları böylesine aşağılık bir şekilde öldürebilir ve terörize edebilir. Yaralıların ve ölülerin olduğunu zaten biliyoruz. Ailelerine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Olaydan etkilenen herkes ihtiyacı olan yardımı alacaktır” ifadelerini kullandı.