Dünya Rus suikastçıya mutfakta suçüstü! Vereceği konuma anında 'Airstrike' yapılacaktı

Rus suikastçıya mutfakta suçüstü! Vereceği konuma anında 'Airstrike' yapılacaktı

08.08.2023 - 09:45 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz ay Ukrayna'ya sızan Rus suikastçının tek bir hedefi vardı Zelenskiy'i öldürmek ya da öldürülmesini sağlamak. Sık sık Rus yetkililerle temasa geçen kadın, Zelenskiy'nin gideceği yerleri takip edip Rus Hava Kuvvetleri'ne bilgi sızdırıyordu.

Rus suikastçıya mutfakta suçüstü Vereceği konuma anında Airstrike yapılacaktı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgalde 531. güne girildi. Ukrayna'nın başlattığı ikinci karşı taarruz kapsamında cephe hattındaki kaos tekrar yükseldi. Ülkenin doğusunda 1000 kilometrelik bir hatta ilerlemeye çalışan Ukrayna, şimdiye kadar sadece 16 kilometre ilerledi. Askeri uzmanlara göre hava gücü olmadan Ukrayna'nın karşı taarruzu bir kez daha istenilen başarıyı elde edemeyecek.

Haberin Devamı

KIRIM'DAKİ SABOTAJ SALDIRILARI

CNN'de yer alan haberde ABD'nin Ukrayna'nın karşı taarruzunu desteklemek için ek bir finansman üzerinde çalıştığı belirtildi. ABD merkezli ISW'nin geçtiği detaylarda ise Rusya'nın Kırım ve Kerç Köprüsü'ne yönelik saldırıların önüne geçmek için önlemleri artırdığı belirtildi. Kırım'ın saldırı altında kalması demek Rusya'nın cephe hattına 80 kilometre daha uzaktan erzak ve mühimmat göndermesi demek.

Rusya'nın Kırım'a yönelik sabotaj saldırılarına cevabı ise büyük şehirlere yönelik yaptığı bombardımanlar. Bu saldırıların boyutu devasa değil ancak her seferinde onlarca kişi hayatını kaybediyor bu da hem ordunun hem de yerel halkın psikolojisini olumsuz etkiliyor.

Rus suikastçıya mutfakta suçüstü Vereceği konuma anında Airstrike yapılacaktı

ABD'DEN MİLYON DOLARLIK HATA

İngiliz medyasında çıkan haberlerde ise ABD'nin Kiev'e yanlışlıkla 200 milyon dolarlık bir silah desteği gönderdiği belirtildi. 6,2 milyar dolarlık geniş bir paketin ilk adımı olan bu 'hata' ile birlikte Ukrayna; mayın temizleme ekipmanları, Patriot Hava Savunma Sistemi, Javelin tanksavar sistemleri için mühimmat, HIMARS MLRS için GMLRS roketleri ile diğer ekipman ve mühimmat almış olacak.

Haberin Devamı

Rus suikastçıya mutfakta suçüstü Vereceği konuma anında Airstrike yapılacaktı

MUTFAKTA SUÇÜSTÜ

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı, Zelenskiy'e suikast düzenlemek için aylardır çalışma yürüten bir kadını suçüstü yakaladığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada ismi açıklanmayan suikastçının Temmuz ayından beri istihbarat topladığı aktarıldı. Zelenskiy ise suikastçının yakalandığını ve yetkililerden bilgi aldığını doğruladı. Kadının yakalandığı anları da paylaşan Bakanlık, şüphelinin mutfakta yakalandığına dikkat çekti.

Rus suikastçıya mutfakta suçüstü Vereceği konuma anında Airstrike yapılacaktı

ASKERİYEDE İŞE BAŞLAMIŞ

Moskova ise yakalanan suikastçıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Yerel basında çıkan haberlerde ise kadının Nova Kakhovka barajı patlatıldıktan sonra Ukrayna'ya geldiği söylendi. Ayrıca kadının Zelenskiy'nin ziyaret edeceği yerler hakkında bilgi aldıktan sonra bunu Rusya'ya söyleyeceği ve olası bir hava saldırısına neden olacağı kayıtlara geçti.

 Yetkililerden yapılan ayrı bir açıklamada ise suikastçının kritik lojistik, elektronik harp sistemleri gibi yerlerin bilgilerini Rusya'ya aktarmayı başardığı kayıtlara geçirildi. Ayrıca kadın geçtiğimiz ay Zelenskiy'nin ziyaret ettiği Ochakiv isimli köyde bulunan bir askeri üste çalışıyordu.