Dünya Son dakika... Rusya tanklarına Z işareti koydu! Dünya izliyor

Son dakika... Rusya tanklarına Z işareti koydu! Dünya izliyor

20.02.2022 - 15:59 | Son Güncellenme:

Ukrayna sınırına yaklaşan Rus birliklerinde gözden kaçmayacak bir detay var, tank konvoyunun görüntülendiği yerlerden biri sınıra yalnızca 25 kilometre uzaklıkta.

Son dakika... Rusya tanklarına Z işareti koydu Dünya izliyor

Ukrayna'yı kuzey, doğu ve güney cephelerinden yaklaşık 150 bin askerle kuşatan Rusya, giderek sınır hattına yaklaşıyor. Avrupa'daki müttefiki Belarus'a tatbikat için 30 bin asker gönderen Rus ordusu, bugün bitecek gövde gösterisine yenilerini ekleyecek. Belarus, Rus birliklerinin ülkeden ayrılmayacağını resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Rus ordusu, İskender füzelerinden tanklara, zırhlı araçlardan jammer araçlarına kadar çok farklı muharebe unsurlarını Ukrayna sınırına yığmayı sürdürüyor.

Sınırdan gelen son fotoğraf ve görüntülerdeki bir işaret ise, gözden kaçacak gibi değil. Rusya uzmanı analist Rob Lee'nin dikkat çektiği Z işareti, kısa süre içinde büyük ses getirdi.

Son dakika... Rusya tanklarına Z işareti koydu Dünya izliyor

Sınıra ilerleyen devasa tank konvoylarında ve diğer zırhlı araçlarda görülen Z'nin ne anlama geldiği merak edildi. Zira, Z işaretli birliklere verilen görev şimdilik gizemini koruyor. Askeri birliklerin birbirini tanımak için benzer işaretler taşıdığı biliniyor. Sosyal medyada, Z harifiyle Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'ye mesaj verildiği yönünde yorumlar da yapıldı.

Haberin Devamı

Tank konvoyunun görüntülendiği yerlerden biri, Ukrayna sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Rusya şehri Belgorod.

RUSYA'YA SIĞINANLARA 10 BİN RUBLE

Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kurduğu Donetsk ve Lugansk yönetimleri ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar hız kazanmış durumda. Birkaç gün içinde sayıları iki bini aşan ateşkes ihlali gerçekleşti, Rus medyası Ukrayna ordusunun Donbas'a top atışları yaptığını ve iki sivilin öldüğünü ileri sürüyor. Ukrayna ise, çatışmalarda iki askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son dakika... Rusya tanklarına Z işareti koydu Dünya izliyor

Rusya sayıları 700 bini bulan bölge sakinlerini kendi topraklarına tahliye etmeye başladı. Ukrayna'dan gelecek her sığınmacıya, Rusya lideri Vladimir Putin‘in talimatıyla, hükümet tarafından 10 bin ruble (yaklaşık 1.800 TL) veriliyor.

SALDIRI BU GECE YA DA BİRKAÇ GÜNDE BAŞLAYABİLİR

Donbas'tan gelen son görüntüler Rus ordusuna ait askeri yığınağın arttığını gösteriyor. Uzmanlar, bir Rus saldırısının bu gece ya da önümüzdeki birkaç günde başlayabileceğini söylüyor.

Son dakika... Rusya tanklarına Z işareti koydu Dünya izliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, hafta içinde Rusya'nın 'sahte bayrak operasyonu' düzenleyebileceğini ilan etti: "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı düzenlemek için bahane uydurduğundan endişeliyiz. Rusya, Ukrayna sınırına yıllardır gördüğümüz en büyük askeri birliği konuşlandırdı. Bölgede birçok Rus istihbaratı bulunuyor ve Rusya'nın sahte bayrak operasyonu düzenlemeye çalıştığının görüyoruz."

Haberin Devamı

Sahte bayrak operasyonu, taraflardan bir tanesinin diğerine saldırabilmek için yaptıkları bazı olayları hedefteki kişiler yürütüyor gibi göstermesine verilen ad.

Yazarlar