Dünya Son dakika... Tauktae faciası!

Son dakika... Tauktae faciası!

18.05.2021 - 09:45 | Son Güncellenme:

Koronavirüs salgınıyla kavrulan Hindistan'ı vuran kasırgada sürüklenen deniz araçları battı, donanma güçleri denizde kayıp yüzlerce kişiyi arıyor.

Son dakika... Tauktae faciası

Hindistan'ın güneybatı kıyılarına ulaşan Tauktae Kasırgası, denizden arka arkaya facia haberleri gelmesine yol açtı.

Haberin Devamı

Hindistan donanması, bir mavna ve bir kargo gemisinin sürüklenip batmasıyla Mumbai açıklarında kurtarma operasyonu başlattı.

Resmi açıklamaya göre, Arap Denizi'nde batan deniz araçlarından 177 kişi kurtarıldı ancak 233 kişiden haber alınamıyor. Yerel medyaya göre, denizde alabora olan iki deniz aracı da Petrol ve Doğalgaz Şirketi'ne ait.

'Kertenkele' anlamına gelen Tauktae, yaklaşık çeyrek asırdır bölgeyi vuran en güçlü kasırga özelliğini taşıyor. Hızı yer yer 210 kilometreye çıkan kasırga şimdiye kadar en az 12 can kaybına yol açtı.

Hindistan'ın batı eyaletlerinde kasırga nedeniyle tren seferleri durduruldu, on binlerce insan evlerinden tahliye edildi. Kasırga Mumbai Havalimanı'nın kapatılmasına yol açtı, bazı uçaklar başka şehirlere yönlendirildi.

Haberin Devamı

Yerel basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, evlerin çatısının uçtuğu, sel suları nedeniyle trafikte aksamalar olduğu görüldü.