Dünya Timsah baskını! Dünyayı şoka sürükleyen görüntüler

Timsah baskını! Dünyayı şoka sürükleyen görüntüler

18.12.2023 - 11:08 | Son Güncellenme:

Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan bölgeyi daha sonra timsahlar bastı. Uluslararası ajansların geçtiği fotoğraflar dünyada şok etkisi yarattı.

Timsah baskını Dünyayı şoka sürükleyen görüntüler

Avustralya'nın kuzey Quuensland bölgesinde sel felaketi meydana geldi. Yağış nedeniyle birçok insan evlerinin çatısında mahsur kalırken kasaba boşaltıldı. Binlerce kişinin tahliye edildiği bölgede uçaklar su altında kalırken sonrasında yaşananlar dünya medyasında ses getirdi. Queensland Başbakanı Steven Miles, yaptığı açıklamada, yaşanan doğal afeti "hatırlayabildiğinin en kötüsü" olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

HER YERİ TİMSAHLAR BASTI

Cairns şehri, yağışların başlamasından bu yana metrekareye 2 metreden fazla yağış aldı. Bu durumla birlikte timsahların yaşam alanı da genişledi ve insanların yaşadığı yerlere gitmeye başladılar.

Eyaletin Başbakanı Miles konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yolların çoğu tıkalı, yardım alamıyoruz. Elektrik ve telekomünikasyon konusunda endişelerimiz var" dedi. Yağışların 24 saat daha devam etmesi beklenirken bugün itibarıyla demir yolu ulaşımı askıya alındı, 14 bin ev ve iş yerine elektrik verilemiyor.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

FELAKETLERİN BİR NUMARALI ADRESİ

Öte yandan bölgedeki benzer bir felaket en son 1977 yılında yaşandı. Daintree Nehri, 24 saat içinde 820 mm yağmur aldıktan sonra 2 metre yükseldi. Yanı sıra Doğu Avustralya, son yıllarda sık sık sel felaketine maruz kalıyor bunlara ek olarak bölgede orman yangınları ve kasırgalar da yaşanıyor. Yetkililer son felaketin bilançosunun bir milyar Avustralya dolarını aşacağını tahmin ediyor.