Dünya Uluslararası Adalet Divanı'ndan 'Refah' kararı

Uluslararası Adalet Divanı'ndan 'Refah' kararı

24.05.2024 - 16:22 | Son Güncellenme:

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiğini ve yeni tedbir kararlarına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Uluslararası Adalet Divanından Refah kararı

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail'in Refah'a saldırılarıyla ilgili aldığı kararı açıklıyor. Son mahkeme kararından günümüze, Refah'ta insani durumun giderek kötüleştiğini kaydeden mahkeme, alınan geçici önlemlerin sonucu değiştirmediğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

'DERHAL SONLANMALI'

UAD, Refah'taki durumu, 'felaket' olarak tanımladı. İsrail'in tahliye ve diğer tedbirlerinin ise, Filistinlilerin acılarını hafifletmek için yeterli olduğunun düşünülmediğini de vurguladı. 2024 yılının Mart ayında alınan kararı değiştirdiklerini duyuran Mahkeme, geçici önemlerin değerlendirilmesi neticesinde, İsrail'in askeri operasyonu 'derhal' sonlandırması gerektiğine karar verdi.

REFAH KAPISI DERHAL VURGUSU

UAD ayrıca İsrail'e, alınan tedbirlere ilişkin bir raporu bir ay içinde sunması gerektiğini bildirdi. Mahkeme ayrıca, İsrail'in Refah'taki askeri saldırılarını ve diğer eylemlerini derhal durdurması gerektiğini vurguladı ve yardımların ulaştırılması için Refah Sınır Kapısının da derhal açılmasına hükmetti.