Son dakika Uluslararası Adalet Divanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uluslararası Adalet Divanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uluslararası Adalet Divanı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 935 uluslararası adalet divanı haberi bulunmuştur.
Eğilmeden, dimdik Gazze’nin yanındayızCumhurbaşkanı Erdoğan, 2025 Kültür ve Sanat Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, “Hakkı haykırmayı şiar edinmiş bir ülke ve yönetim olarak Filistin halkının yanında eğilmeden bükülmeden dimdik duruyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak eğilip bükülmeden Filistin halkının yanındayızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende "Türkiye olarak Filistin halkının yanında, eğilmeden, bükülmeden dimdik duruyoruz. Her zaman da yanında olacağız. " dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak eğilip bükülmeden Filistin halkının yanındayızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende "Türkiye olarak Filistin halkının yanında, eğilmeden, bükülmeden dimdik duruyoruz. Her zaman da yanında olacağız. " dedi.
‘Ortak bir tavır sergilenmeli’Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından düzenlenen “Kriz Dönemlerinde İnsan Haklarının Yeniden İnşası Zirvesi”ne katıldı.
Karadeniz'de saldırı 'fırtınası'! 'Gölge filo' gerilimi büyüyor: 'Türkiye tepkisinde haklı'Karadeniz’de ticari gemilere yönelik art arda gelen saldırılar, bölgedeki seyir güvenliği konusunda halihazırda devam eden endişeleri artırmış durumda. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarda, Rusya’ya giden tankerler hedef alınmış, patlamaların ardından gemilerde bulunan mürettebatın tahliyesi ve çıkan yangının söndürülmesi için Türk Kıyı Emniyeti harekete geçmişti. Peki, saldırıların ardından uluslararası hukuk yaşananları nasıl yorumluyor ve Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler benzeri olayların yaşanmaması için bu kapsamda ne tür önlemler alabilir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi’nin ardından konuştu! Dört bir yanda barış mesaisiRUSYA-UKRAYNA SAVAŞI: Sayın Putin ile bir telefon görüşmem olacak. Barış için her türlü seferberliği ilan ettik. GAZZE GÖREV GÜCÜ: Güvenlik güçlerimizin buradaki duruşunu, durumunu elden geçireceğiz ve nihai kararımızı vereceğiz. SUDAN’DAKİ KATLİAM: Nerede bir sıkıntı varsa biz tabii ki orada olacağız. Barış için her yere koşturacağız.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin ile yarın telefonda görüşeceğimCumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için gittiği Güney Afrika’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuşan Erdoğan, "Zelenskiy ile geçen hafta Ankara'da görüştük, yarın da telefonla Putin'le görüşeceğiz." dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze soykırımını unutmayınAvrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi’nin (AGİT PA) 23’üncü Sonbahar Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yeni, adil, küresel, ekonomik ve siyasi sistemin ilk ilkesi mutlaka eşitlik ilkesi olmalıdır. İnsanların yaratılışta eşitliği ve ülkelerin egemenlikte eşitliği prensibi, kurulacak olan yeni küresel sistemin çatısını oluşturmaktadır. Çifte standartlardan uzak yepyeni bir sistem kurmak zorundayız. İnanın ki önümüzdeki on yıllarda uluslararası camianın bir numaralı ödevi, yeni bir küresel sistemi nasıl kurabileceğimiz konusudur" dedi.
'Gazze Mahkemesi: Nihai Oturum'da karar açıklandıEski Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Raportörü Prof. Dr. Richard Falk'ın başkanlığında düzenlenen 'Gazze Mahkemesi: Nihai Oturum' programında karar açıklandı.
Hamas: İsrail Meclisinin Batı Şeria'yı ilhak oylaması, geçersizHamas, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarından gasbedilen yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin İsrail'e ilhakını öngören tasarının, İsrail Meclisindeki ön oylamada kabul edilmesinin herhangi bir geçerliliği olmadığını; bunun toprakların Filistin'e ait olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini belirtti.
Eski Yunan Maliye Bakanı Varufakis: Blair mahkemede olmalı, Gazze'de değilYunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Trump'ın Tony Blair ile hazırladığı Gazze planını "dolaylı ilhak" olarak nitelendirdi. "Uluslararası hukuku yok sayıyor, BM kararlarını hiçe sayıyor" diyen Varufakis, planın beyaz sömürgeciliğin modern versiyonu olduğunu savundu.
Eski Yunan Maliye Bakanı Varufakis: Blair mahkemede olmalı, Gazze'de değilYunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Trump'ın Tony Blair ile hazırladığı Gazze planını "dolaylı ilhak" olarak nitelendirdi. "Uluslararası hukuku yok sayıyor, BM kararlarını hiçe sayıyor" diyen Varufakis, planın beyaz sömürgeciliğin modern versiyonu olduğunu savundu.
Uluslararası Adalet Divanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.