Dünya Son dakika... Ve Türk askeri sahne alıyor! Türk savaş gemisi Katar'da sahne alıyor...

Son dakika... Ve Türk askeri sahne alıyor! Türk savaş gemisi Katar'da sahne alıyor...

04.08.2017 - 15:53 | Son Güncellenme:

Katar ve Türkiye, Cumartesi günü birlikte deniz tatbikatı yapacak. İki gün sürecek tatbikatta TCG Gökova Fırkateyni de sahne alacak.

Son dakika... Ve Türk askeri sahne alıyor Türk savaş gemisi Katarda sahne alıyor...

Katar krizinin başlamasıyla ülkeye askeri üs kuran Türkiye, Cumartesi günü büyük bir gövde gösterisine girişecek. İki ülkenin deniz tatbikatı 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Anadolu Ajansı, Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Muhammed bin Nasır el-Muhennedi'nin Doha'ya ulaşan TCG Gökova Fırkateyni'ni ziyaret ettiğini bildiriyor. Katarlı amirale, Deniz Yarbay Rüştü Sezer gemiyle ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

TCG Gökova Fırkateyni, 214 kişiden oluşan askeri birliğiyle pazartesi Hamed Limanı'na demirlemişti.

İki ülke, geçtiğimiz günlerde kara tatbikatı da gerçekleştirdi. Doha'daki tatbikata 250 Türk askeri katıldı, ayrıca zırhlı personel taşıyıcılar da sahne aldı.

Ankara, tatbikat nedeniyle Doha'daki Türk askeri üssüne hafif silahlar da gönderdi.

5 Haziran tarihinden bu yana Suudi arabistan'ın başını çektiği ülkeler tarafından tecrit edilen Katar'daki Türk üssü, krizin patlamasından birkaç gün sonra hayata geçirilmişti.

S.Arabistan'la birlikte Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Doha yönetiminden istediği 13 maddelik talep listesinde, Türk üssünün kapatılması da yer alıyordu. Ancak Katar taleplerin hiçbirini kabul etmedi.

Haberin Devamı

Türkiye, krizin başından bu yana Katar'ın yanında yer alıyor.

Katar, son olarak İtalya ile 5 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. İtalya, Doha yönetimine 7 adet savaş gemisi satacak.