Dünya Yunan Savunma Bakanı Dendias'tan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar

Yunan Savunma Bakanı Dendias'tan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar

25.02.2024 - 16:12 | Son Güncellenme:

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias,Türkiye'nin son aylarda dış politikadaki hamlelerini yorumladı. Olası bir savaş konusuna da değinen Dendias adeta "Ulusal egemenliğimiz için çalışıyorum" dedi.

Yunan Savunma Bakanı Dendiastan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük deprem öncesi Türk-Yunan ilişkilerindeki gerilim hat safhadaydı. Yaşanan faciaya ilk yardımı gönderen ülkelerden biri ise Yunanistan oldu. Öyle ki Başbakan Miçotakis Türkçe tweet atarak Türkiye'nin yanında olduklarını gösterdi. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Nikos Dendias'ın yakın temaslarıyla birlikte iki ülke arasındaki buzlar hızlıca eridi. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'da sık sık çeşitli zirvelerde Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis ile temaslarda bulundu.

Haberin Devamı

"TÜRKLER İKİNCİ GEMİYİ NEDEN İNŞA EDİYOR?"

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ise 'Atina'nın Sesi' platformuna yaptığı açıklamalarda olası bir Türk-Yunan savaşına dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin sert politikalarının seviyesini düşürdüğünü ancak kesin olarak bölgedeki planlarını değiştirmediğini belirten Dendias, "Çok endişeliyim, yaklaşık 100 milyon nüfuslu bir ülke hemen yanı başımızda bizlere karşı planlar yapıyor. Ulusal egemenliğimizi korumak için çalışıyorum" deyip ekledi:

Ege'deki Türk Navtexleri halen devam ediyor. Türkler ikinci bir savaş gemisini inşa ediyor. Neden inşa ediyorlar? Sırf Boğaz'da geçit töreni yapmak için mi, yoksa Libya ile imzalanan anlaşma sonrası Doğu Akdeniz'de tam üstünlük kurmak için mi? Olası bir savaşta Fransa ve ABD'den gelmesi gereken yardımı unutun.

Yunan Savunma Bakanı Dendiastan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar

YERLİ UÇAK KAAN

Katıldığı programda yerli projelerin desteklenememesi üzerinden eleştirilen ve Türkiye'nin 5'inci nesil KAAN savaş uçağının ilk uçuşunun gerçekleştiği hatırlatılan Dendias, "Biz henüz o seviyede değiliz. Yüzleşmemiz gereken sorunlar var, çözebilirsek biz de Türklerin seviyesine ulaşacağız" değerlendirmesinde bulundu. Dendias ayrıca dün yaptığı açıklamada “Türkler de bizim gibi Lozan’ı okuyabilir. Türkiye’nin 3 mil dışındaki her şeyin Yunanistan’a ait olduğunu iyi biliyorlar, bizde biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yunan Savunma Bakanı Dendiastan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar

MİLLİYET'İN HABERİNE ATIF

Yunan medyasında çıkan haberlerde ayrıca geçtiğimiz hafta Milliyet'in Arap basınından aktardığı analize de değinildi. Söz konusu analizde Türkiye'nin Mısır'dan İskenderiye Limanı ve çevresini satın alacağından bahsedilmişti. Bu konuya değinen Yunan basını, Türkiye'nin Libya ve Mısır ittifakı ile birlikte hem Kıbrıs hem de Atina'yı Doğu Akdeniz'de kuşatmaya hazırlandığını yazdı.