Dünya Son dakika... Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem

Son dakika... Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem

27.11.2019 - 10:35 | Son Güncellenme:

Girit Adası açıklarındaki şiddetli deprem, Yunanistan ana karasında ve başkent Atina'da da hissedildi. Bir ada sakini, "Şimdiye kadar hissettiğim en güçlü depremdi. Ev çok sallandı. Durmayacak diye korktum" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Son dakika... Yunanistanda 6 büyüklüğünde deprem

Yunanistan'ın güneyindeki Girit Adası'nda 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Yerel saatle 09.23'te meydana gelen sarsıntının merkez üssü, Girit Adası'nın batısındaki Platanos'a 40 kilometre uzaklıkta. Depremin yerin 56 kilometre altında gerçekleştiği bildiriliyor.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının 265 uzaklıktaki başkent Atina'da da hissedildiğini bildiriyor.

Girit'teki Eftimi'de yaşayan bir ada sakini, EMSC'nin internet sitesine "Uzun bir süre devam etti, dışarı çıktım ve balkon demirlerinin gıcırdadığını duyabiliyordum" diye yazdı. Depremin merkez üssüne 47 kilometre uzaklıkta yaşayan bir başka görgü tanığı da "Şimdiye kadar hissettiğim en güçlü depremdi. Ev çok sallandı. Durmayacak diye korktum" dedi.

Hatay'dan başlayıp Doğu Akdeniz'i kat eden dev fay hattı, Girit'in güneyinden geçerek İyon Denizi'ne kadar ulaşıyor. Söz konusu fay hattında sık sık depremler meydana geliyor.

Haberin Devamı

Girit'te son olarak Ekim ayı sonunda 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedilmişti. Temmuz ayında ise 5.3'lük bir deprem meydana gelmişti.