Dünya TRT muhabiri ve ekibi Ukrayna'da çatışmanın ortasında kaldı

TRT muhabiri ve ekibi Ukrayna'da çatışmanın ortasında kaldı

03.03.2022 - 16:33 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 8. gününde de bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. TRT Haber Muhabiri Murat Can Öztürk ve ekibi bölgede çatışmanın ortasında kaldığı anlar kameralara yansıdı. Öztürk korku dolu anları anlatırken, 'Saklanacak yer yok' sözleri dikkat çekti.

Rusya, Ukrayna'nın kuzeyindeki Çernigiv kentinde yerleşim yerine hava saldırısı gerçekleştirdi. Araç kamerasına yansıyan saldırıda şiddetli patlama sesi duyulurken, etrafı yoğun bir dumanın kapladığı görüldü. Saldırının hedefi olan yerleşim yerinde Acil Durumlar Servisi’nin çalışmalara başladığı öğrenildi. Ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

TRT MUHABİRİ ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

TRT Haber, Kiev'e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta Ukrayna topçu birlikleri ile Rus birlikleri arasındaki çatışma anlarını anbean görüntüledi. Ukrayna topçu birlikleri Kiev'den Bucha yönünü ateş altına aldığı anlarda TRT Haber kamerası kayıt altındaydı. Haberi sunan Öztürk, 'An itibarıyla Kiev yakınlarından topçu birlikleri obüs atışları yapıyor. Biz de burada Kiev'in arasında biraz mahsur kaldık. Aracımızı buraya park etmek zorunda kaldık. Aracımızın arkasında saklanmaya çalışıyoruz. Başka saklanacak hiçbir yerimiz yok. An itibarıyla peş peşe gelen atışlar... Mümkün olabildiğince saklanmaya çalışıyoruz. Ama şu anda burada hareket edebilecek hiçbir şey yok. Ukrayna Topçu Birlikleri atış gerçekleştiriyor. Seslere bakın.' dedi.

Haberin Devamı

TRT muhabiri ve ekibi Ukraynada çatışmanın ortasında kaldı

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus birliklerin "cezasız bırakılmadığını" ifade ettiği açıklamasında, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri güçlü atışlarıyla Rus işgalcileri ve konvoyları vuruyor. Ukrayna topçu birlikleri yüksek verimde ve isabetli şekilde çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

BUCHA BÖLGESİNDE 200'DEN FAZLA KİŞİYE TAHLİYE

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, başkent Kiev’in kuzeybatısındaki Bucha bölgesinde 200’den fazla kişinin tahliye edildiğini duyurdu. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, tahliye işlemlerine gönüllülerin de katıldığını duyurdu. Paylaşılan görüntülerde, Rusya bombardımanı sonrası oluşan yıkım kameralara yansıdı.

IRPIN'DEKİ SALDIRIDA 1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Rusya, gece boyunca Kiev'in kuzeyindeki Irpin kentinde sivil yerleşim yerleri de dahil birçok noktayı hedef aldı. Irpin Belediye Başkanı Oleksandr Markushyn yaptığı açıklamada, Rusya’nın hava saldırısı sonucu 1 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Rus birliklerinin saldırılarının yoğunlaşması nedeniyle kentteki kadın ve çocuklar tahliye ediliyor. Kiev’deki sivil savunma ekipleri, tahliye operasyonu kapsamında 400'den fazla kadın ve çocuğunun kentten çıkarıldığını açıkladı. Öte yandan, Harkov bölgesinde Rus birliklerinin saldırıları sonucu son 24 saatte 34 kişinin hayatını kaybettiği, 10’u çocuk 285 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Yazarlar