Dünya Trump Biden’ın 5 puan önünde

Trump Biden’ın 5 puan önünde

04.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de başkanlık yarışı için kampanyalar sürerken, “New York Times” ile “Siena College” ortaklığında düzenlenen son anket, Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayları arasındaki farkı ortaya koydu.

Trump Biden’ın 5 puan önünde

Ulusal düzeydeki ankete katılanların yüzde 43’ü 5 Kasım’da Joe Biden’a oy vereceklerini ifade ederken, Donald Trump’ı seçeceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 48 çıktı. Ankete katılanların yüzde 47’si Biden’ın “görevini yürütme biçimini” kesinlikle onaylamadığını, her 4 katılımcıdan biri ülkenin yanlış yönde gittiğini düşündüğünü belirtti. Görevdeki Başkan Joe Biden, özellikle ilerlemiş yaşı nedeniyle partisi ve toplumda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Öte yandan hakkındaki davalara rağmen Donald Trump’ın, Cumartesi günü Missouri, Michigan ve Idaho eyaletlerinde yapılan ön seçimleri de kazanarak parti içi adaylık yarışında yerini daha da sağlamlaştırdığı belirtiliyor. Eski başkan, şu ana kadar yapılan tüm ön seçimlerden zaferle ayrıldı. Trump böylece, 5 Mart Salı günü 15 eyalette yapılacak parti içi ön seçimlere (Süper Salı) büyük bir özgüven ve kazanmasına kesin gözü ile bakılan aday olarak giriyor.