Dünya Trump'ın planı çöktü!

Trump'ın planı çöktü!

18.07.2017 - 16:56 | Son Güncellenme:

Bir önceki başkan Obama'nın getirdiği sağlık sistemini değiştirmeyi hedefleyen ABD lideri, kendi partisi tarafından engellendi.

Trumpın planı çöktü

Cumhuriyetçilerin, eski Başkan Barack Obama’nın hayata geçirdiği sağlık sistemini değiştirme çabaları başarısız oldu.

Haberin Devamı

İki Cumhuriyetçi Senatör partinin önerisine karşı olduklarını açıkladı. Bu, yasa tasarısının çıkmayacağı anlamına geliyor.

Senatörler Jerry Moran ve Mike Lee ayrı ayrı açıklama yayınlayarak yasa tasarısının var olan sistemi yenilemeyle, artan masrafları kontrol etmede yetersiz kaldığını belirttiler.

Diğer Cumhuriyetçiler de plana, milyonlarca insanın sağlık hizmetleri sigortasını kesebileceği endişesiyle karşı çıkıyor.

Trump vazgeçmiyor

Planın başarısız olmasının ardından Başkan Donald Trump Demokratlarla bazı Cumhuriyetçileri suçladı ve ‘daha iyi’ sağlık planı vaat etti.

Trump, “Bütün Demokratlar ve bazı Cumhuriyetçiler tarafından başarısızlığa uğratıldık. Birçok Cumhuriyetçi sadıktı, gerçekten çok iyi çalıştılar. Geri geleceğiz. Hep söylediğim gibi ObamaCare’i bitirelim ve biraraya gelelim ve güzel bir sağlık sistemi planı yapalım” şeklinde tweet attı.

Haberin Devamı

Senato Demokrat Lideri Chuck Schumer de, Cumhuriyetçilerin planının başarısız olmasının yasa tasarısının kullanışsız olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Kaynak: Amerika'nın Sesi