Dünya Tsunamide kaybolmuştu, aylar sonra son mesajını okudu! Okyanusta aşkını arıyor

Tsunamide kaybolmuştu, aylar sonra son mesajını okudu! Okyanusta aşkını arıyor

07.10.2022 - 07:03 | Son Güncellenme:

Japonya'da 2011 yılında gerçekleşen ve birçok kişinin mağdur olduğu Tōhoku tsunamisinde en trajik hikâyelerden birini Yasuo Takamatsu yaşadı. Biricik karısı Yuko'dan aldığı son mesaj ise onu 9 yıldır sonu gelemeyecek bir maceraya sürüklemiş durumda.

Tsunamide kaybolmuştu, aylar sonra son mesajını okudu Okyanusta aşkını arıyor

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - 11 Mart 2011'de Japonya'nın doğu kıyısı tarihin en kötü felaketlerinden birine tanık oldu. 9.1 büyüklüğündeki depremin sebep olduğu Tōhoku tsunamisinde yaklaşık yarım milyon insan evsiz kaldı ve yaklaşık 20 bin kişi öldü. 2 bin 500'den fazla kişi de kayboldu. Kayıplar arasında felaketten en çok etkilenen bölgelerden Onagawa'da yaşayan Yuko Takamatsu da vardı.

Haberin Devamı

SON MESAJI OLDU

Yuko, tsunami ortalığı kasıp kavurmadan önce enkaz kaldırma çalışmalarını yürüten ekiplere yardım ediyordu. Tsunami karaya ulaştığında ise çalışıyordu. Müdürü tarafından uyarıldıktan sonra ofis binasının çatısına koşar adımlarla çıktı ve kocası Yasuo'ya son mesajını gönderdi. O günden sonra kendisinden asla haber alınamadı. Tsunaminin yol açtığı kesintiler sebebiyle attığı mesaj da kocasına ulaşamadı, ta ki felakatten aylar sonra Yasuo karısının telefonunu çalıştığı bankanın otoparkında bulana kadar.

Tsunamide kaybolmuştu, aylar sonra son mesajını okudu Okyanusta aşkını arıyor

Yasuo ise karısının telefonunu açtığında kendi telefonuna iki bildirim düştü. Açtığı ilk mesaj "Tsunami felakettir, ikinci mesajı okuyun" oldu. İkinci mesaj karısından gelmişti. Yuko, kocasına attığı son mesajda, ​"İyi misin? Eve gitmek istiyorum" yazmıştı. Bunu gören Yasuo çok kötü oldu çünkü o gün hayatta kalma dürtüsüyle karısını telefonla arayamamıştı, bu düşünce onu her geçen gün kahretti.

Haberin Devamı

9 YILDIR OKYANUSTA ARIYOR

Ancak o günden sonra Yasuo çok sevdiği eşini bulabilmek için büyük bir karar aldı: Karısının diri ya da ölü bedenini kendisi arayacaktı. 56 yaşındaki Yasuo, iki buçuk yıl karada arama yaptıktan sonra karısının cesedini bulmak için Eylül 2013 yılında dalış eğitimleri almaya başladı. Bir otobüs şoförü olan Yasuo Takamatsu, daha önce dalış yapmayı düşünmediğini ancak karısını düşündüğü her an kendini suda bulduğunu söyledi. Takamatsu, "Onu bulmak istiyorum fakat okyanus sonsuz büyüklükte olduğu için asla bulamayacağımı da hissediyorum. Ancak yine de onu aramaya devam edeceğim" demişti.

Yasuo Takamatsu dalış eğitmeni Masayoshi Takahashi'nin yardımıyla dondurucu okyanusa adım attı. Kayıp tsunami kurbanlarını aramak için gönüllü dalışlara liderlik eden dalış eğitmeni Takahashi, Yasuo Takamatsu'nun karısını bulmasına yardım etmenin önemli olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Tsunamide kaybolmuştu, aylar sonra son mesajını okudu Okyanusta aşkını arıyor

TSUNAMİDE YASUO NEREDEYDİ?

Yasuo Takamatsu tsunami sırasında kayınvalidesiyle birlikte komşu kasabadaki bir hastanedeydi. Yıkılmış binalar, parçalanmış balıkçı tekneleri ve tenekeye dönmüş arabalarla dolup taşan kasabaya dönmesine bir süre izin verilmedi. Ancak ertesi gün bariyerler kaldırıldığında, büyük depremden hemen sonra yüzlerce kişinin kaçtığı tahliye yeri olarak belirlenmiş Onagawa'daki bir tepenin üzerinde bulunan hastaneye gitti. Karısı da dahil olmak üzere banka çalışanlarının tsunami tarafından sürüklendiğini orada öğrenmişti. Takamatsu, "Adeta dizlerimin bağı çözüldü. Hiçbir şey hissetmedim" diyerek yaşadığı dehşet verici anları paylaştı.