Dünya Türk genci için umutlu bekleyiş sürüyor

Türk genci için umutlu bekleyiş sürüyor

08.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos’ta meydana gelen patlamada sekiz Türk vatandaşı da yaralandı. Yedisi tedavilerinin ardından taburcu edildi, 20 yaşındaki Muhammed Omeyrat için de umutlu bekleyiş sürüyor. Büyük patlamaya bir markette yakalanan Omeyrat, baş bölgesinden ağır şekilde yaralandı. Patlama gününden bu yana uyutulan Mohammed’in eniştesi Ahmet Ramadan, yaşananları Milliyet’e anlattı.

Ramadan, “Beş kardeşin ortancası olan Mohammed’in dedesi Mardin’den Lübnan’a göç etti ve Mohammed Lübnan’da dünyaya geldi. 20 yaşındaki Mohammed bu yıl üniversitede muhasebe bölümünde okumaya başlayacaktı. Bir fabrikada işçi olarak çalışan babasının yükünü almak için küçük yaştan beri çalışıyordu. Asıl hayali üniversiteyi Türkiye’de anavatanında tamamlamaktı. Üniversite eğitiminin ardından güçlü Türk ordusunda katılıp, Türk askeri olarak vatanına hizmet etmek istiyordu. Türkiye’de yaşamak için her şeyi geride bırakmaya hazırdı” dedi. Ramadan, “Yoğun bakımda ilk gün yaşam ve ölüm arasındaydı. Şimdi istikrarlı durumda ve daha iyi” dedi.

Haberin Devamı

Patlamaya görev yaptığı hastanede yakalanan Beyrut’ta bir devlet hastanesinin genel cerrahi klinik şefi olan Türk vatandaşı Ali Bekraki de, yaşadıklarını anlattı. Lübnan’da son birkaç aydır büyük ekonomik sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Bekraki, “Son dönemde bile malzeme eksikliğinden çok acil ameliyatlar hariç ameliyat yapamaz olmuştuk. Şu andan itibaren ne yapabileceğimizi bilemiyoruz. 32 saatir aralıksız çalışıyorum, kime nasıl yardım eli uzatabilirim diye. Ülkede seferberlik ilan edildi” dedi.

Bekraki, “20 yıldır buradayım. Birkaç hafta öncesine kadar başhekimlik görevini sürdüyordum. Hastanemiz 200 yatak kapasitesine sahip ve 6 bin kişi sırada bekliyor. Hiçbir tıbbi ekipman kalmadı, elektrik sadece günün 4 saatinde var. Türkiye’den gelen AFAD ve acil tıbbi yardım ekibinin gelmesi ve beraberlerinde getirdikleri ekipmanlar bizlere umut oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lübnan-Türk Kültür Derneği Başkanı Maksud: "Kıyamet gibiydi"

Üniversite öğrenimini Türkiye'de tamamlayan ve uzun yıllar Türkiye'de yaşayan, Lübnan-Türk Kültür Derneği Başkanı ve Eski Belediye Başkanı Kemal Maksud ise, şunları söyledi:

"Patlamaya sadece 600 metre uzaklıktaydım. Aracım patlama anında savruldu, kazanın eşiğinden döndüm. O an kıyamet gibiydi. Böyle güçlü bir patlama daha önce hiç yaşamamıştık. Dernek vasıtasıyla Türklere ulaşmaya çalışıyorum. Pek çok Türk'ün evi oturulamayacak durumda, maddi hasar çok. Çok şükür can kaybı yok. Elimden gelene destek oluyorum. AFAD ve Türk sağlık ekipleri çalışmalarını son hızla sürdürüyor, Türk vatandaşlarına da destek oluyorlar."

Türk genci için umutlu bekleyiş sürüyor