Dünya Türkmen köyü IŞİD'den kurtarıldı

Türkmen köyü IŞİD'den kurtarıldı

30.04.2016 - 22:21 | Son Güncellenme:

Irak'ın Kerkük kentine bağlı  Beşir köyü Peşmerge ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) ortak operasyonu sonucu  terör örgütü DAEŞ'ten geri alındı.

Türkmen köyü IŞİDden kurtarıldı

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Beşir köyü Peşmerge ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) ortak operasyonu sonucu terör örgütü DAEŞ'ten geri alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Haşdi Şabi Kuzey Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Seyit Ali Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir'in geri alınması için Peşmerge güçleriyle beraber ortak bir operasyon düzenledik ve akşam saatlerinde zaferle tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Beşir köyü içerisindeki polis karakoluna Irak bayrağının asıldığını söyleyen Hüseyni, köy ve civar bölgenin kontrollerine geçtiğini aktardı.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014'te Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'la birlikte geniş bir bölgeyi ele geçirdi. Türkmen Beşir köyü de o tarihten bu yana örgütün kontrolündeydi.

DAEŞ, Beşir köyünden özellikle yakındaki Türkmen Tazehurmatu kasabasını hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün mart ayında Tazehurmatu'ya hardal gazı içeren havan topu ve katyuşa füzeleriyle saldırısı sonucu 3 Türkmen hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı.